Поділитись:

Рада ухвалила кримінальне покарання за нелегальний перетин кордону

Четвер, 18 жовтня 2018, 16:55

Верховна Рада України схвалила проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону.

За відповідне рішення проголосували 243 народні депутати, – повідомляє "Урядовий портал".

Законопроект розроблено з метою сприяння забезпеченню захисту суверенітету та територіальної цілісності України шляхом криміналізації незаконного перетину державного кордону представниками держави-агресора.

Прийнятим законом встановлюється кримінальна відповідальність за перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в'їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості.

Такі діяння каратимуться позбавленням волі на строк до трьох років.

Окрім того, за повторне вчинення таких дій або вчинення їх групою осіб передбачається відповідальність у формі позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років, а вчинення таких дій у поєднанні з насильством або застосуванням зброї – на строк від п'яти до восьми років.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Адміністративна відповідальність, передбачена статтею 204-1 КУпАП, щодо незаконного перетинання державного кордону України "звичайними" мігрантами чи порушниками залишається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЕЗВІЗОМ СКОРИСТАЛИСЯ БІЛЬШЕ МІЛЬЙОНА УКРАЇНЦІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
11 березня 2024
10 березня 2024
09 березня 2024
06 березня 2024
04 березня 2024