Поділитись:

5 серйозних причин, чому нам треба сміятися частіше

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 03:27

Часто ми чуємо, що сміх корисний для здоров'я, начебто він продовжує його тривалість. Та це не всі переваги сміху для здоров'я.

Про це пише лікар Андрій Бєловешкін у Facebook, – повідомляє 24 канал.

1. Сміх розслаблює

Він допомагає швидко скинути напругу та розслабитися. Після важких подій сміх в парі дозволяє зняти напругу через складну ситуацію, тому у таких пар, що перебувають у шлюбі, сімейне життя триває довше.

2. Сміх корисний для здоров'я загалом

Він зменшує рівень кортизолу – гормону стресу, а також покращує імунітет. До того ж, сміх позитивно впливає на чутливість до інсуліну, покращує його.

3. Сміх допомагає вчитися

Саме сміх та достатній рівень дофаміну (речовина, що відповідає за відчуття задоволення та блокування болю) стимулює дітей до навчання. Дослідження показало, що діти, які не реагують на жарти, навчаються гірше.

4. Сміх продовжує життя, як здоровим, так і хворим

Вчені підтверджують, що смертність серед тих людей, що мали почуття гумору, була нижча на 31%, ніж серед тих, хто не мав почуття гумору. Навіть звичку сміятися з себе пов'язують з продовженням життя, кращим самопочуттям.

5. Сміх згуртовує людей

Це чудова розрядка ситуації і соціальна емоція, яка згуртовує людей незалежно від того, чи був жарт смішним. Сміх – це реальний індикатор близькості.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СУПРУН РОЗПОВІЛА, ЧОМУ СМІЯТИСЯ КОРИСНО ДЛЯ ЗДОРОВ'Я

Надрукувати
мітки:
коментарів