Поділитись:

Чи захищає цибуля від грипу: пояснення Супрун

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 19:31

Думка про цибулю як своєрідний оберіг від грипу не рідкісна серед суспільства.

Тому в.о. Міністра охорони здоров′я Уляна Супрун у Facebook ділиться дослідженнями щодо застосування цибулі під час застуди.

Якщо коротко – їх немає, – запевнила вона. І найбільш ймовірно, коли хтось шукатимете інформацію на цю тему, то скоріш за все натрапить на інтернет-форуми чи статті з журналів, які ще більше заплутають.

Способів використовувати цибулю, а інколи й часник, існує дуже багато: їх підвішують в приміщеннях або ж нарізають та розставляють по кутках. Крім того, багато хто вдається до приготування крапель для носа чи просто їсть їх цілими. Всі ці способи не мають під собою належного наукового обґрунтування. І таке використання цибулі не принесе бажаного ефекту захисту, – переконана Супрун.

Дуже ймовірно, що від споживання цибулини можуть початися печія або дискомфорт у шлунку. Теж саме відбуватиметься і в слизовій носа – сильне подразнення, водночас збільшення виділень. Зокрема діти дуже чутливі до запаху цибулі. Найбільш ймовірно, що таке профілактичне "меню" не буде сприяти навчальному процесу.

Що ж справді допоможе мінімізувати ризики захворіти для дітей:

  • вакцинуйтеся від грипу самі та зробіть щеплення й вашій дитині – одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу, адже допоможе сформувати імунітет проти вірусу
  • нагадуйте дітям про правила гігієни, особливо важливо мити ретельно руки
  • завжди провітрюйте приміщення та за можливості проводьте більше часу з дітьми на свіжому повітрі
  • збалансоване харчування, повноцінний сон та достатній рівень фізичної активності – також ефективна профілактика хвороб
  • якщо дитина захворіла – залишіться вдома та проконсультуйтеся з вашим сімейним лікарем щодо лікування

Цибулю та часник залишіть для смачних і поживних страв і вживайте їх лише як частину збалансованого харчування. А дітям краще запропонуйте теплий чай з малиною, – радить в.о. Міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ВОЛИНЯНАМ ПОКРАЩИТИ ІМУНІТЕТ В ОСІННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРІОД: ПОРАДИ ЛІКАРЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
08 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
01 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024