Поділитись:

У львівських ресторанах відвідувачам платити не обов'язково

Субота, 20 жовтня 2018, 02:39

У львівських ресторанах розраховуватись за замовлення відвідувачів не змушують. Значна кількість ресторанів Львова бере участь у Бієнале довіри. Проте, експеримент із довірою у Львові провалився, передає Zaxid.net.

У перший день фестивалю у закладах клієнтам дають "відкритий чек" – людям пропонують самим визначити суму оплати замовлення.

У акції довіри взяли участь понад три десятки ресторанів. Заклади, у яких клієнти можуть розраховуватися на власний розсуд, позначені спеціальними наліпками.

Проте для більшості ресторанів день довіри став збитковим.

"Ось, у чеку 790 гривень, а люди оплачують 210 грн. Ну, були і випадки, коли залишали лише 5 гривень, хоча замовлення, звичайно, на значно більшу суму", – пояснив офіціант одного із ресторанів-учасників акції.

У ресторані кажуть: економлять на довірі здебільшого люди, які цілеспрямовано прийшли на акцію. Ті ж, хто про неї не знав, платять чітко по чеку.

Армандо, турист із Каліфорнії, пояснює: "Я заплатив стільки, скільки виходило по чеку. Це 158 гривень".

Влаштувати "відкритий чек" у ресторанах запропонував Марк Зархін, один із засновників Бієнале довіри. Визнає – експеримент не виправдав очікувань.

Ресторатор Марк Зархін зізнається: "Деякі ресторани вимушені просто припинити акцію. Мало того, що просто не платять, хоча всі чудово розуміють, що ця їжа без заробітку ресторанів, без роботи – вона все одно коштує грошей. Але іноді замовляють цілі банкети і не оплачують".

Схожі акції раніше відбувались у європейських містах. В Україні такий експеримент провели вперше.

Зазначимо, що місія Бієнале довіри – відновити та утвердити соціальну звичку взаємної довіри і створити таким чином сприятливе середовище для економічного, суспільного та культурного благополуччя. Ініціативу створення Бієнале довіри подали львівські підприємці та громадські діячі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БІЛЯ ЛУЦЬКА ПРОДАЮТЬ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИЙ КОМПЛЕКС "ЗЕЛЕНИЙ ГАЙ"

Надрукувати
мітки:
коментарів