Поділитись:

Нацбанк пом'якшив валютні обмеження

Четвер, 14 квітня 2016, 12:18

Національний банк України розширив спектр операцій із зарахування коштів в іноземній валюті на власні поточні рахунки фізичних осіб на території України.

Це передбачено постановою Національного банку України № 256 від 12 квітня 2016 року "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 16 вересня 2013 року № 365", яка вступає у силу у четвер, 14 квітня, повідомляє прес-служба банку.

Національний банк розширив можливості зараховувати в межах України на власний поточний рахунок фізичної особи кошти в інвалюті з інших джерел. Зокрема:

  • кошти, отримані від родичів у безготівковій формі;
  • кошти, отримані за рішенням суду або за рішенням інших органів (посадових осіб), яке підлягає примусовому виконанню;
  • кошти, отримані за операціями з цінними паперами іноземних емітентів, що в установленому порядку допущені до обігу в Україні, зокрема виплата доходу за цими цінними паперами (подвійний лістинг).

До цього зарахування інших надходжень в межах України (за окремими винятками) на поточний рахунок в іноземній валюті досі не здійснювалося. Такі надходження мали продаватися на міжбанківському валютному ринку України та на рахунок зараховувалися у гривневому еквіваленті.

Надрукувати
мітки:
коментарів