Поділитись:

Луценка призначили генпрокурором

П'ятниця, 13 травня 2016, 09:05
Луценка призначили генпрокурором

Народні депутати дали згоду на призначення Президентом України Юрія Луценка на посаду генерального прокурора України.

За це проголосували 264 депутати, 37 виступили проти, – йдеться на офіційному сайті Верховної Ради.

Волинські нардепи: Сергій Мартиняк, Степан Івахів, Ігор Гузь, Ігор Лапін та Юрій Савчук – проголосували за прийняття Постанови "Про надання згоди на призначення Президентом України Луценка Ю.В. на посаду генерального прокурора України".

Нагадаємо: попередньо Верховна Рада України підтримала законопроект щодо кваліфікаційних вимог для генерального прокурора. Законопроектом передбачено, що на посаду Генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше 5 років.

Раніше у відповідній статті йшлося про те, що ця особа повинна мати вищу юридичну освіту і стаж роботи в галузі права не менше 10 років. Тепер кандидатом на посаду генпрокурора може стати лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, який не має юридичної освіти та якому "пророкували" цю посаду раніше.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення генпрокуророрм Луценка одразу у сесійній залі Верховної Ради. Депутати також підтримали дострокове припинення депутатських повноважень голови фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка. За це проголосували 275 парламентарів.

Надрукувати
мітки:
коментарів