Поділитись:

Які партії пройшли б у Верховну Раду сьогодні: опитування

Середа, 25 травня 2016, 08:19
Які партії пройшли б у Верховну Раду сьогодні: опитування

Якби дострокові парламентські вибори відбулися найближчим часом, 5%-вий бар'єр подолали б шість політичних партій.

Про це свідчать данні опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, – інформує Дзеркало тижня.

За партію "Батьківщина" проголосували б 12% тих, хто збирається взяти участь у виборах, за "Самопоміч" – 10,6%, за партію "Блок Петра Порошенка" – 9,9%, за "Опозиційний блок" – 9,1%, за "Радикальну партію Олега Ляшка" – 8,4%.

Крім того, за партію "Громадянська позиція" готові проголосувати 6,0%. Партія "Свобода" має підтримку 3,6% виборців, ймовірна партія "Рух за очищення" (Мехеіл Саакашвiлi) – 2,7%, решта – менше 2%.

Водночас лише чверть населення сподівається, що у разі дострокових виборів новообраний склад Верховної Ради буде кращим, ніж нинішній.

Переважна більшість – 41% – певна, що новий парламент буде такий самий, як і нинішній, а 8,5% вважає, що він буде навіть гіршим. Відносна більшість населення не підтримує ідею дострокових парламентських виборів (підтримують – 37%, не підтримують – 43%). Виявили готовність взяти участь у таких виборах, якщо вони відбудуться, 56% населення.

Опитування проводилося фондом "Демократичні ініціативи" та Центром Разумкова з 11 до 16 травня 2016 року серед 2016 респондентів у всіх регіонах України за винятком окупованих територій. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Надрукувати
мітки:
коментарів