Поділитись:

В Україні перенесли подання е-декларацій

Четвер, 18 серпня 2016, 14:54

Нацагентство з питань запобігання корупції ухвалило рішення, згідно з яким суб'єкти декларування мають подавати свої електронні декларації з 1 вересня 2016 року.

Про це заявила голова НАЗК Наталія Корчак під час спільного засідання Комітету ВР з питань запобігання корупції та Комітету з питань інформатизації та зв'язку, – повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні ми прийняли рішення на засіданні НАЗК про внесення змін до деяких рішень НАЗК, що стосується функціонування єдиного державного реєстру декларацій. Сьогодні ми його опублікуємо. З того моменту, як воно буде заюстовано, суб'єкти декларування будуть подавати декларацію з 1 вересня 2016 року. Цим самим ми виконаємо міжнародні зобов'язання за результатами отримання сертифікату відповідності, який нам надасть Держспецзв'язок", – сказала Корчак.

Вона також зазначила, що НАЗК має стати повноцінним власником програмного продукту Єдиного держреєстру декларацій.

"Ми провели ряд зустрічей з ПРООН – це та міжнародна організація, яка профінансувала проект, – і ми дійшли одностайного розуміння у тому, щоб НАЗК у найкоротші терміни (сьогодні ми будемо приймати це рішення) стало повноцінним володільцем програмного продукту з усім технічним описом і специфікацією – це та документація, яка у нас була відсутня", – зауважила голова НАЗК.

Крім того, за її словами, НАЗК звернеться до Кабміну з проханням виділити кошти на придбання серверів.

"Сьогодні ми також прийняли рішення про те, щоб звернутися до Кабінету міністрів про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для забезпечення функціонування єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", – зауважила Корчак.

Надрукувати
мітки:
коментарів