Поділитись:

Нацбанк заговорив про націоналізацію "ПриватБанку"

Четвер, 27 жовтня 2016, 10:36

Нацбанк України припускає, що, ймовірно, "ПриватБанк" доведеться націоналізувати. Це може статися, якщо не буде виконуватися план докапіталізації.

Про це розповів замісник керівника регулятора Сологуб Дмитро, – повідомляє BusinessUA.Com.


"Ми завжди говорили про те, що якщо тому чи іншому банку не вдається триматися плану докапіталізації, то в такої фінансової установи є два виходи: якщо банк системно важливий – його націоналізують; якщо системно неважливий – оголошують банкрутом", - зазначив він.

На сьогодні в Україні функціонують лише три системно важливих банки, а саме: два державних банки – "Укрексімбанк" та "Ощадбанк", і недержавний – "ПриватБанк".

У серпні цього року керівники "Приватбанку" прийняли рішення збільшити статутний фонд на 12 відсотків, тобто до 21 мільярда 260 мільйонів гривень. Сологуб також переказав слова заступника керівника Національного банку Катерини Рожкової, яка минулої п'ятниці, 21-го жовтня, зазначала, що наразі Нацбанк займається верифікацією програм докапіталізації.

Дещо раніше в пресі з'явилася інформація, що Кабінет Міністрів невдовзі прийме рішення щодо націоналізації "ПриватБанку". Але у самому банку цю інформацію спростували.

Надрукувати
мітки:
коментарів