Поділитись:

Суд допитає Януковича через Skype

Вівторок, 22 листопада 2016, 19:04
Суд  допитає Януковича через Skype

Святошинський суд Києва допитає екс-президента Віктора Януковича у справі 48 розстріляних героїв Небесної сотні.

Відеоконференцію призначили на 25 листопада на 13:00 годину, – йдеться у сюжеті ТСН.

Систему вже протестували, російська сторона дала згоду. Втім, прокурори побоюються, що вона ж може зірвати сценарій допиту. Голова судової колегії по справі п'яти беркутівців Сергій Дячук зачитав підтвердження з суду міста Ростова-на-Дону про те, що Януковича дозволили допитати.

"Прийнято до виконання доручення Святошинського суду міста Києва, яке надійшло з Головного управління юстиції Російської Федерації у Ростові про проведення шляхом відеоконференції допиту свідків Януковича і Шуляка", – повідомив Дячук.

Прокурори остерігаються двох речей: що допит може перетворитися на політичну саморекламу Януковича, і що російська сторона може утнути технічну диверсію, якщо запитання будуть незручними. В такому разі відповіді екс-президента не можна буде долучити до матеріалів справи про розстріли на Майдані.

"Багато питань для нього буду серйозним сюрпризом. Мені ще цікаво, чи не буде з боку того суду, ростовського, де він буде давати показання, чи не буде спроби технічно обмежити ці запитання", – каже прокурор Олексій Донський.

Разом з Януковичем у справі убитих майданівців суд допитає і екс-керівника внутрішніх військ України Станіслава Шуляка. Він теж втік до Росії.

Сьогодні суд також направив на повторну балістичну експертизу 578 автоматів Калашникова, з яких стріляли у майданівців. Попередні дослідження робили нашвидкуруч. Ті автомати, кулі та гільзи, щодо яких виникли суперечності, перевірять ще раз в Харківському інституті судових експертиз Бокаріуса. Це може затягнути процес над беркутівцями на кілька місяців.

Нині Генпрокурор України Юрій Луценко перебуває у Гаазі, де з представниками міжнародного кримінального суду обговорюють можливість спільного розслідування справ, в тому числі й щодо Януковича.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 січня 2024
23 листопада 2022
25 серпня 2022
25 травня 2022
13 травня 2022
01 квітня 2022
22 липня 2020
16 липня 2020
06 грудня 2018
27 листопада 2018