Поділитись:

Квитки на потяги можуть значно подорожчати

Четвер, 24 листопада 2016, 10:05

Для реалізації плану збільшення капітальних інвестицій "Укрзалізниця" має намір в 2017 році підвищити тарифи на пасажирські та вантажні перевезення.

Про це під час телефонної конференції з інвесторами 22 листопада повідомив член правління компанії Ремігіуш Пашкевич, – інформують еizvestia.com.

З його слів, нові тарифи враховують не тільки зростання витрат внаслідок ослаблення курсу гривні та інфляції, а й зростаючий попит на залізничні перевезення.

План підвищення тарифів має схвалити уряд. Якщо цього не станеться, "Укрзалізниця" може переглянути програму капінвестицій, розділити її на дві частини і виконати другу в 2018 році.

Разом з тим, як зазначив Пашкевич, такий варіант є небажаним.

"Як відомо, в Україні виник дефіцит рухомого складу для транспортування зернових. Згідно з нашими дослідженнями, проведеними спільно із Всесвітнім банком, виробництво зернових зростає щорічно і продовжить збільшуватися в наступні роки. Ми хотіли б модернізувати частину рухомого складу, а також придбати новий. Але ми не можемо цього зробити без підвищення тарифів ", – пояснив він.

Компанія має намір збільшити обсяг капітальних інвестицій в 2,4 рази – до 27,4 млрд грн з 11,2 млрд грн, що плануються за підсумками 2016 року. 46 % коштів "Укрзалізниця" планує направити на покупку основних засобів, 33 % – на капітальне будівництво (переважно на модернізацію електромереж), 19 % – на модернізацію рухомого складу, 2 % – на інші потреби.

У січні цього року було прийнято рішення підвищити тарифи на залізничні вантажоперевезення в Україні на 15 %. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в листопаді критикував керівництво компанії за прагнення вирішити всі фінансові проблеми за допомогою підвищення тарифів.

"Ми досягли консенсусу з бізнесом, що ми наводимо порядок в" Укрзалізниці ", позбавляємо її корупційності, виводимо на ефективність, і тільки потім відкрито обговорюємо питання тарифів", – заявив Омелян.

Надрукувати
мітки:
коментарів