Поділитись:

На Волині – найвищий показник захворюваності на грип

Вівторок, 17 січня 2017, 20:31

З 9 до 15 січня найвищий показник захворюваності фіксували у Волинській, найменший – у Харківській областях.

На звітному тижні темп приросту серед дорослих і дітей до 17 років зменшився на 17,1 % та 23 % відповідно. У 6 областях України інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги, – повідомляє прес-служба МОЗ.

За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіло 199 684 особи, з них 50,7 % – діти віком до 17 років. Госпіталізовано 10 090 осіб. Показник захворюваності на грип та ГРВІ на 20,2 % менший за попередній. Фахівці пов'язують зменшення захворюваності на початку року із новорічними святами та канікулами в навчально-виховних закладах.

Упродовж звітного тижня РНК вірусів грипу визначено при лабораторних дослідженнях зразків матеріалів від пацієнтів у 13 областях (Вінницькій, Волинській, Запорізькій, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській, Чернігівській). У цьому епідсезоні серед позитивних знахідок домінує штам вірусу грипу типу А(H3) сезонний, що визначений у 78,7 %.

На минулому тижні в Україні зареєстровано 6 летальних випадків від грипу: в Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Львівській областях – по одному випадку, два – в Одеській.

Надрукувати
мітки:
коментарів