Поділитись:

Садовий просить Луцькраду прийняти 12 тонн львівського сміття

Середа, 25 січня 2017, 17:55
Садовий просить Луцькраду прийняти 12 тонн львівського сміття

Громада Львова просить Луцьку міську раду прийняти 12 тонн твердих побутових відходів, щоб не допустити екологічної катастрофи в місті.

Звернення міського голови Львова Андрія Садового до Миколи Романюка зачитала секретар Луцькради Юлія Вусенко на сесії 25 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬК ПРОСЯТЬ ПРИЙНЯТИ ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ

Вона зауважила, що лист зі Львова надійшов 23-24 січня.

"З 23 січня переповнено близько 30 сміттєвих майданчиків на території міста. Ця ситуація викликає занепокоєння, накопичено велику кількість твердих побутових відходів. При підвищенні температури повітря може різко погіршитися санітарний стан міста. Це може спровокувати спалахи інфекційних захворювань, спричинити захворювання стічних вод", – зазначила секретар Луцькради.

Юлія Вусенко нагадала про заборону Луцької міської ради ввозити тверді побутові відходи на полігони. Проте вона додала, що розмовляла фактично зі всіма головами фракцій і вони усвідомлюють всю складність ситуації, в якій зараз опинився Львів.

"Вони просять прийом однієї машини, близько 12 тонн, яка хоча б якимось чином покращить ситуацію", – розповіла вона.

"Я хочу запросити до співпраці голів всіх фракцій щодо можливості внесення зміни до проекту рішення. Таким чином ми з вами покажемо можливості відокремлення місцевого самоврядування від великої політики в країні", – зазначила секретар міської ради.

Вона повідомила, що планує зустрітися з представниками фракцій до кінця цього чи на початку наступного тижня, щоб обговорити це питання.

Надрукувати
мітки:
коментарів