Поділитись:

В Устилузі створили структуру для контролю за чергами

П'ятниця, 27 січня 2017, 08:59
В Устилузі створили структуру для контролю за чергами

На сесії Устилузької міської ради 26 січня депутати проголосували про введення в структуру земельно-господарського відділу 5 інспекторів муніципальної поліції.

За внесення таких коректив проголосувало 14 депутатів "за" та один був проти, – пише БУГ.

Кошти для оплати праці муніципальної поліції передбачили ще на попередніх сесіях та заклали в бюджет 2017 року. Муніципалам обіцяють заробітню плату від 4 тисяч гривень, а також "одягнути" і видати посвідчення.

Голова Устилузької громади Віктор Поліщук розповів, що першопочатково хотіли створити відділ муніципальної поліції, однак ознайомившись із процедурним процесом, вирішили ввести лише інспекторів, без керівника.

"Питання не тільки в муніципалах. Ми зверталися із депутатськими зверненнями прийнятими на сесії міської ради, зверталися в держприкордону службу, щоб врегулювати дане питання. Зверталися в Національну поліцію, до міністра Авакова. Ми отримали відповіді, де викладають те, що це функція нацполіції. Стримувати машини, ставити їх в чергу не має права ні я, ні той самий муніципал, це обов'язок Державної патрульної служби, котра обслуговує зазначену дорогу. Муніципал буде наділений функцією керувати чергою, робити запуски, але зупиняти автомобілі і ставити їх в чергу не входить в його обов'язки. Це є проблемне питання. Коли ми отримали відповіді, і остання відповідь від нацполіції, що наше питанння буде розглянуте в 2017 році (відносно збільшення штатної структури національної поліції). Навіть ведеться питання про встановлення стаціонального посту. Але коли в 2017 році це відбудеться? Ми в такій ситуації, що не можемо чекати", – зазначив голова Устилугу Віктор Поліщук.

Після оголошення набору на муніципального інспектора, зі слів голови, 20 активістів подали заявки. На щотижневих зборах активістів і голови громади, в п'ятницю, 20 січня, обговорили кандидатури та вибрали 5муніципалів.

Як повідомив Віктор Поліщук, вже 27 січня з цими людьми підпишуть договір і вони приступлять до виконання своїх обо'язків. Щоправда, під час перших двох тижнів муніципали будуть стажуватись у юристів та поліцейських, детально вивчатимуть закони. За цей час, для них закуплять спеціальну форму та виготовлять посвідчення.

Нагадаємо, що 28 січня могло бути рівно 2 місяці з того часу, коли активісти Устилугу розпочали контролювати чергу безоплатно.

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 лютого 2024
10 січня 2024
08 січня 2024
04 січня 2024
06 грудня 2023
23 листопада 2023
13:40
15 листопада 2023
05 жовтня 2023
19 вересня 2023