Поділитись:

Генпрокуратура отримала доступ до рахунків "Волиньприродресурсу"

П'ятниця, 10 березня 2017, 14:12

Печерський районний суд Києва дозволив слідчим вивчати документи щодо КП "Волиньприродресуср", які перебувають в "Укрсиббанку".

Про це йдеться у відповідному рішенні суду.

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем особами Державної служби геології та надр України, які нібито незаконно видали спеціальні дозволи на користування надрами на видобуток бурштину на території Волинської області, чим спричинили тяжкі наслідки державним інтересам.

Слідство встановило, що Держгеонадра, будучи у змові з волинським КП, без аукціону видали "Волиньприродресурсу" спеціальні дозволи на користування надрами впродовж 20 років задля видобудку бурштину на відповідних ділянках у Маневицькому, Любашівському, Камінь-Каширському районах.

З'ясувалося, що КП "Волиньприродресурс" видали спеціальні дозволи у зв'язку із тим, що заявник за власні кошти здійснив геологічне вивчення ділянки надр та підрахунок запасів корисних копалин.

Також установлено, що підприємство перерахувало кошти за надання спеціального дозволу, відомості про походження яких відсутні.

Під час обшуку приміщення КП "Волиньприродресурс" у Луцьку, який здійснили 15 лютого, бухгалтерської документації не знайшли. Тому для перевірки цієї інформації потрібно дослідити рух коштів на банківському рахунку КП "Волиньприродресурс". Підприємство у своїй фінансово-господарській діяльності використовувало рахунки, відкриті в АТ "УкрСиббанк".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "МАСКИ-ШОУ" У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛРАДІ: ЯК ЦЕ БУЛО (ФОТО)

Документи щодо "Волиньприродресурсу", які перебувають в банку, є банківською таємницею, тому слідчі просили суд дати їм до них доступ.

Клопотання київський суд задовольнив. Генеральній прокуратурі України дали доступ до документів, які становлять банківську таємницю і перебувають у володінні АТ "УкрСиббанк", з можливістю вилучення їх копій.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024