Поділитись:

На Волині молоді тлумачили Конституцію (відео)

Неділя, 12 березня 2017, 16:48
На Волині молоді тлумачили Конституцію (відео)

На Волині молоді навчали брати участь у конституційному процесі.

Публічна лекція на тему "Суть Конституції та її роль в повсякденному житті" відбулася у п'ятницю, 10 березня, – передає Громадське.Волинь.

Це остання лекція із циклу, які відбувалися на Волині упродовж місяця. Студенти знайомилися із особливостями основного державного документу, його функціями та дізналися, як долучитися до конституційного процесу в державі.

Лекцію для майбутніх медиків в рамках проекту "Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій в процесі внесення змін до Конституції України" підготував громадський активіст, волонтер та регіональний представник Міжнародного центру перспективних досліджень Руслан Теліпський.

"Нам дуже приємно говорити з молоддю і заохочувати їх брати активну участь у реалізації своїх конституційних прав, щоб не повторяти тих прикрих помилок, які були кілька років тому, коли ми заплатили великою ціною жертв пересічних громадян для того, щоб всі могли дотримуватися своїх конституційних прав", – каже лектор.

Учасники заходу дивилися пізнавальні відеоролики, а також слухали запрошених гостей. Розмовляли зі студентами інспектор Управління патрульної поліції у м. Луцьку, лейтенант поліції Дмитро Слабенко, який розповідав про необхідність знати свої права та обов'язки, а також народний депутат І-го скликання Андрій Бондарчук,який брав участь у створенні Конституції України та поділився спогадами про найперший конституційний процес незалежної України.

У рамках проекту проведено 200 лекцій по всій Україні. Учасники кожної з лекцій отримали наприкінці примірник Конституції України та посібник із участі громадян у конституційному процесі.

Надрукувати
мітки:
коментарів