Поділитись:

Волинські "скороходи" – найкращі в Україні (фото)

Понеділок, 13 березня 2017, 09:16

Тріумфом завершився зимовий чемпіонат України із спортивної ходьби, який 11-12 березня відбувся в Івано-Франківську. В активі волинської команди 7 золотих медалей за два дні змагань.

Наші скороходи дуже ефективно провели зимову підготовку й змогли вибороти,крім медалей, ще й ліцензії на Кубок Європи із спортивної ходьби, який у травні відбудеться у чеському місті Подебради, – повідомляє прес-служба ФЛАВО.

Отож, у юнаків до 18 років чемпіоном України на 10-кілометрівці став Дмитро Медведюк. А в юніорів золото на цій же дистанції в активі Віктора Шуміка.

Сенсаційно переміг у юнаків (до 16 р.) на 3-кілометровці Тарас Корецький. У дівчат до 16 р. на 2 кілометрах впевнено перемогла Вікторія Шоломіцька. Шкода, що арбітри дискваліфікували Юлю Петрик, яка прийшла до фінішу другою.

Чемпіонство серед молоді також у волинянина. Дмитро Собчук був першим на 20 кілометрах.

Друге і третє місця в чоловіків на 20-кілометровці в активі волинян Івана Лосєва та Олексія Казаніна.

За крок до пєдесталу зупинилися на 10-кілометровці в юніорок Юлія Котик та Яна Фарина, хоча Яна вперше стартувала після травми.

У другий день змагань "золото" виборола триразова учасниця Олімпійських Ігор Надія Боровська на 20 кілометрах. Приємно відзначити і чемпіонство Олени Мізернюк на такій же дистанції серед молоді. Крім того, Мізернюк була третьою у жіночому заході, а Іван Банзерук – "срібним" у чоловічому заході на 35 км.

На вершині п'ядесталу - Надія Боровська><span class=На вершині п'ядесталу - Надія Боровська

На трасі – олімпієць і срібний призер Івано-Франківська Іван Банзерук><span class=На трасі – олімпієць і срібний призер Івано-Франківська Іван Банзерук

Відтак, загальний доробок наших скороходів – 7 перших місць чемпіонату, два "срібла" і дві "бронзи".

Волиняни виграли й загальнокомандний залік івано-франківського чемпіонату. Вони впевнено випередили "срібну" Київську область та "бронзову" Сумську.

Отож, вперше Волинь на Кубку Європи із спортивної ходьби представлятимуть відразу сім легкоатлетів. До чеських Подебрад в травні поїдуть Віктор Шумік, Олена Мізернюк, Іван Лосєв, Олексій Казанін, Надія Боровська, Іван Банзерук, Валентина Мирончук (її 4 місце на 20-кілометровці також уможливило участь в Кубку Європи).

Волинські чемпіони і призери зимового ЧУ із спортивної ходьби><span class=Волинські чемпіони і призери зимового ЧУ із спортивної ходьби

Надрукувати
мітки:
коментарів