Поділитись:

У Волиньраді "поділили" 71,4 мільйона гривень

Вівторок, 21 березня 2017, 15:20

Депутати Волинської обласної ради підтримали внесення змін до попереднього рішення про бюджет області на 2017 рік та розподілили 71,4 мільйона гривень.

Відбулося це у вівторок, 21 березня, під час засідання позачергової сесії.

Під час обговорення, депутат від фракції "Солідарність" Михайло Бегаль зауважив, що цей бюджет "вузькопартійний", оскільки деякі райони взагалі не враховані. Зокрема, Ратнівський, який представляють три обранці громади від президентської сили.

Подібну заяву зробила й депутатка від "Батьківщини" Людмила Кирда, сказавши, що обділеною залишилася і Маневиччина. Вона закликала враховувати потреби кожного району та справедливо займатися розподілом коштів.

Голова ради Ігор Палиця поцікавився, чи відомо, скільки коштів надійшло до бюджету від перевиконання індикативних показників. Проте, як виявилося, вони ще не затверджені Кабінетом Міністрів України. Разом із цим, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив, що область у 2017 році отримає понад 115 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку.

Дискусійною виявилася проблема сміття у Шацькому районі. Лідер фракції "Самопоміч" Михайло Імберовський зазначив, що терміново потрібно виділити гроші на придбання сміттєзбиральної техніки, щоб попередити екологічну катастрофу. У підсумку, 1,4 мільйона гривень було направлено за рахунок зменшення резервного фонду.

Окрім цього, 450 тисяч було виділено на розвиток дитячого футболу, а 4,5 мільйона гривень – на заробітні плати для волинських ветеринарів. 1,7 мільйона спрямують на облаштування шкільних санвузлів.

Надрукувати
мітки:
коментарів