Поділитись:

У Ковелі можуть ввести надзвичайний стан

Четвер, 23 березня 2017, 09:17

На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій підтримали пропозицію визнати ситуацію в місті, яка виникла через роботу Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод", надзвичайною.

Про це пише "ПроКовель".

Ось уже другий тиждень мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти, інші небайдужі ковельчани блокують дорогу, яка веде до ветсанзаводу, і не пропускають на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Вони твердять, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, дивитися на безгосподарність керівництва підприємства.

За дорученням голови ВОДА Володимира Гунчика була створена робоча група з вивчення проблемних питань, пов'язаних із діяльністю підприємства під керівництвом заступника губернатора, депутата Ковельської міської ради Сергія Кушарука. Вона, в рамках своїх повноважень, побувала на ветсанзаводі, ознайомилася з його діяльністю і підготувала рекомендації до міської влади. Щоправда, оголосити їх не змогла, бо на позачергове засідання ні керівник цієї робочої групи, ні хтось із уповноважених головою не прибув. Тому цей документ був змушений озвучити заступник міського голови Андрій Товстига.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ВИКИДИ З КОВЕЛЬСЬКОГО ВЕТСАНЗАВОДУ – НЕБЕЗПЕЧНІ, – ЕКОЛОГИ

Пропозиції щодо першочергових заходів, які начебто розроблені в Києві задля виходу підприємства з кризи, озвучив прибулий на зустріч представник апарату управління ДП "Укрветсанзавод" Микола Науменко. Однак вони не були схвалені людьми, які теж прийшли взяти активну участь в роботі комісії.

Прозвучали й певні претензії до управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, фахівці якого мали б безпосередньо контролювати роботу заводу. У свій захист начальник управління Анатолій Тимофіюк зауважив, що після звільнення їхнього працівника, який і займався цимнапрямком роботи, місце й досі залишається вакантним.

Своє рішення комісія, зокрема й попереднє – надання ситуації в місті статусу надзвичайної, направить на розгляд волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолює голова ВОДА Володимир Гунчик. Адже лише вона має усі повноваження оголошувати чи ні в Ковелі надзвичайний стан. Також члени міської комісії підготують відповідне звернення до керівників держави. Його мають ухвалити депутати Ковельської міської ради.

А наразі, зі слів директора Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод" Вадима Сухоноса, на підприємстві триває утилізація сировини, якої там уже накопичилося більше 2,5 тисячі тонн.

Надрукувати
мітки:
коментарів