Поділитись:

Більше сотні лучан прагнуть вирішувати долі поліцейських Волині

Субота, 30 січня 2016, 20:19
Більше сотні лучан прагнуть вирішувати долі поліцейських Волині

На Волині розпочався процес переатестації працівників Національної поліції України. Де-факто, за винятком патрульної поліції, в структурах МВС по всій країні працюють ті ж самі люди, що й до Майдану. Наразі ж реформа передбачає, що усі ці люди повинні пройти перекваліфікацію, і мають залишитися тільки достойні своєї професії.

Про те, як проходить один із етапів переатестації співробіників поліції більше розповів народний депутат України, член колегії МВС Мустафа Наєм, - йдеться в сюжеті Громадське.Волинь.

Нардеп приїхав до Луцька спеціально, аби відібрати майбутніх членів атестаційних комісій, які визначатимуть, кому з поліцейських залишитися на своїй роботі, а кому піти. У суботу та неділю 30 та 31 січня відбір до комісії проходить серед громадських активістів, журналістів.

Наєм здивований тим, що у Луцьку більшість осіб, які подалися – це представники фахових організацій. Йдеться про адвокатські, правозахисні організації, або ті, які боряться із правоохоронцями. Натомість у Києві, на Хмельниччині та Київщині – подалося дуже багато журналістів та простих громадських активістів. За словами нардепа, й кількість кандидатів немаленька. Каже, що більше 100 осіб бажають вирішувати долі сотень поліціянтів області, і ця цифра не набагато менша, ніж у Києві.

Загалом, за ці два дні комісія, яка прибула зі столиці і складається з активістів, психологів або працівників технічного апарату МВС, має відібрати усіх необхідних кандидатів серед числа активістів та журналістів області.

Планується, що упродовж лютого, всі поліцейські області пройдуть процес переатестації. Він проходитиме у кілька етапів. Один із них – це якраз фільтрація через атестаційні комісії.

Мустафа Наєм каже, що передбачити відсоток поліціянтів, які залишаться при посадах – неможливо. Ніхто не знає, скільки старих правоохоронців залишиться, а скільки – ні.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024