Поділитись:

Через блокування траси Волинь залишиться без доріг, – Іван Мирка

Вівторок, 09 травня 2017, 11:53
Через блокування траси Волинь залишиться без доріг,  – Іван Мирка

Блокування міжнародної траси "Київ – Варшава" через ситуацію із ветсанзаводом в Ковелі завдасть збитків Волинській митниці і, відповідно, зменшить надходження на ремонт доріг державного та місцевого значення.

Про це у Facebook написав директор Департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка.

Зі слів посадовця, минулого року через протести, перекриття доріг, блокування митниці, зміну керівництва Волинь втратила близько 250 млн грн надходжень на дороги. Транспорт рушив через Львівську, Рівненську митницю, в результаті чого львів'яни взяли рекордні 800 млн в 2016 році.

"Налаштовували митницю на нормальну роботу після того довго і нудно", – зауважив він.

Нагадаємо: з 1 вересня 2015 року в Одеській, Волинській, Львівській, Чернівецькій областях запроваджено експеримент з фінансування ремонту доріг за рахунок перевиконання індикативних показників митницею. За результатами першого кварталу роботи Волинської митниці, близько 170 мільйонів гривень буде направлено на ремонт доріг державного та місцевого значення.

"Тепер хтось дав ідею перекрити дороги. І треба ж так перекрити, щоб знову взути митницю. Щоб на Волинь перестали йти кошти на дороги. А це останній рік експерименту. Не буде доріг просто", – зазначив директор Департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА.

Тому Іван Мирка закликає протестувальників пропускати фури і повідомити про це загальноукраїнські ЗМІ, оскільки вантажівки знов поїдуть на митниці в інші області, від чого Волинь залишиться в програші.

Нагадаємо: на Волині вже п'яту добу через скандальний ветсанзавод у Ковелі триває блокування траси міжнародного значення.

Надрукувати
мітки:
коментарів