Поділитись:

Львівський священик РКЦ назвав війну на Донбасі "знаком від Бога"

Вівторок, 30 травня 2017, 16:45

Львівський митрополит римо-католицької церкви Мечислав Мокшицький закликав українців покаятися за Волинську трагедію.

А війна на Донбасі – це якраз Божий знак до такого каяття, – вважає священнослужитель. Таку заяву він зробив в інтерв'ю польському тижневику Niedziela. Витяги з цієї публікації для LB.ua. наводить історик Андрій Павлишин.

Зокрема львівський митрополит РКЦ, який є громадянином Польщі, вважає, що війна на Донбасі – це знак від Бога, що "на українському народові все ще лежить гріх геноциду".

Мечислав Мокшицький><span class=Мечислав Мокшицький

"Я впевнений, що поки цей народ не визнає своєї провини, не визнає правду і не очиститься від цього гріха, у нього не буде благословення. Проте я сподіваюся, що річниця Фатімських явищ сприятиме розумінню, що відсутність миру в Україні вимагає жесту, якого ми чекаємо в любові і з любов'ю", – заявив священик.

Нагадаємо, що 22 липня Сейм Польщі визнав Волинську трагедію "геноцидом польського народу" з боку українських націоналістів і встановив 11 липня Національним днем пам'яті.

Цього року виповнюється 74-та річниця Волинської трагедії, що забрала життя десятків тисяч поляків і українців під час взаємних конфліктів на території нинішньої Західної України.

Довідка:

Збройні конфлікти між поляками й українцями почалися під час Другої світової війни і тривали до 1947 року. Однак історики, особливо польські, окремо виділяють 1943 рік і події на Волині, відомі як Волинська різанина (в Польщі) або Волинська трагедія (в Україні). В інші роки вони відбувалися в інших регіонах. Точної кількості загиблих у цих конфліктах невідомо досі, але жертви обчислюються десятками тисяч. Більшість загиблих були поляками.

Надрукувати
мітки:
коментарів