Поділитись:

РКЦ у Львові спростувала слова священика про війну на Донбасі

Вівторок, 30 травня 2017, 20:55
РКЦ у Львові спростувала слова священика про війну на Донбасі

У курії Львівської архідієцезії римо-католицької церкві заперечили слова архієпископа Мечислава Мокшицького щодо війни в Донбасі.

Про це повідомляє католицький медіа-центр.

"Секретаріат архієпископа засвідчує, що архієпископ ніколи не стверджував, як це йому приписують, що події, які відбуваються на Донбасі, у Криму чи будь-де інакше, – це покарання за гріх геноциду, вчиненого представниками української національності проти польського населення Волині в 1943 році. В історії Церкви є достатньо прикладів того, що Церква відкидає такого роду інтерпретацію конкретних подій як кари Божої за певні людські вчинки. Таке тлумачення може бути лише предметом приватної думки. Слова митрополита про те, що необхідно виражати жаль і перепрошувати за гріх, потрібно розуміти в релігійному контексті, адже слово "гріх" тільки в цьому контексті функціонує. Жаль і прохання про вибачення скеровуємо насамперед до Бога, однак Євангеліє вказує на потребу спершу в такому випадку примиритися з братом", – сказано в повідомленні.

Також секретаріат висловив жаль у зв'язку з використанням слів архієпископа, "перекладених та проінтерпретованих не згідно з його намірами, для досягнення короткотермінових політичних цілей".

Як зазначили в повідомленні, в останні роки римсько-католицька церква й сам архієпископ Мєчислав Мокшицький неодноразово виступали у стосунках із Апостольським Престолом і на міжнародній арені як прибічники створення умов для розвитку вільної та справедливої ​​України.

Надрукувати
мітки:
коментарів