Поділитись:

Як працювали волинські нардепи у травні (рейтинг)

Четвер, 15 червня 2017, 11:00
Як працювали волинські нардепи у травні (рейтинг)

Громадянська мережа ОПОРА дослідила діяльність 88 народних депутатів-мажоритарників упродовж травня 2017 року.

За результатами моніторингу депутатської роботи в травні 2017 року найбільш активним народним депутатом серед 88 учасників рейтингу ОПОРИ став Іван Рибак з Чернівецької області (фракція партії "Блок Петра Порошенка"). Він лідирує за сумою всіх показників. У розрізі законотворчої роботи та активності в парламенті в травневому рейтингу лідирує Андрій Шинькович з Хмельниччини (фракція партії "Блок Петра Порошенка"). Натомість за показниками активності у виборчому окрузі в травні 2017 року рейтинг ОПОРИ очолює Максим Бурбак з Чернівецької області (фракція політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ").

Порівняно з попереднім місяцем, у травні зросла кількість депутатів (з 25 % до 34 %), які не ініціювали жодного проекту закону. Більшість проектів законодавчих ініціатив у травні стосувалася загальнонаціональних тем і лише близько 13 % були пов'язані з вирішенням проблем округів. Позафракційна Ірина Констанкевич ініціювала в травні найбільшу кількість законопроектів (3 з 5 документів) щодо проблем округу або регіону.

Традиційно високою (не менше 40 %) залишається частка народних обранців, які не використовують інструменту депутатського запиту в своїй повсякденній роботі.

Дві третини депутатів, які підлягають моніторингу, у травні не брали участі в обговоренні питань порядку денного в стінах Верховної Ради.

Хоча близько третини депутатів у травні активно взаємодіяли з виборцями через мережу приймалень, кожного місяця ОПОРА виявляє таких, які не проводять особистих прийомів і в яких взагалі немає приймалень, що функціонують або діють на регулярній основі. Загалом у травні 2017 року депутати більшою мірою вдавалися до особистої комунікації з виборцями через участь і проведення публічних заходів, ніж через діяльність приймалень. Понад третина народних депутатів, які підлягають моніторингу, у жодній формі не звітують про свою роботу перед виборцями.

Що стосується законодавчої діяльності у Верховній Раді нардепів з Волині, то вона була наступною: Ігор Лапін – 37 місце, Ірина Констанкевич – 9 місце, Сергій Мартиняк – 81 місце, Ігор Гузь – 14 місце, Степан Івахів – 41 місце.

За результатами роботи в окрузі, волинські нардепи посіли наступні позиції: Ігор Лапін – 65 місце, Ірина Констанкевич – 23 місце, Сергій Мартиняк – 80 місце, Ігор Гузь – 30 місце, Степан Івахів – 30 місце.

За сукупністю всіх показників депутатської активності у травні 2017 року, народні депутати з Волинської області у загальному рейтингу посіли такі місця: Ігор Лапін – 49 місце, Ірина Констанкевич – 6 місце, Сергій Мартиняк – 82 місце, Ігор Гузь – 19 місце, Степан Івахів – 42 місце.

ДОВІДКОВО:

У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID "РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво", що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 квітня 2024
02 березня 2024
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 лютого 2024
17:00
13 грудня 2023
11 грудня 2023