Поділитись:

Чорничний бізнес поповнив бюджет Волині на 133 тисячі гривень

Четвер, 29 червня 2017, 09:41
Чорничний бізнес поповнив бюджет Волині на 133 тисячі гривень

У перші дні початку заготівлі волинської чорниці до бюджетів місцевих громад сплачено 133,1 тисячі гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

Ті громади, керівники яких заздалегідь подбали про те, щоб представники заготівельного ринку здійснювали свою діяльність лише легально зі сплатою усіх передбачених законом податкових платежів, можуть розраховувати на додаткові кошти, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Враховуючи погодні умови, на Волині не прогнозують рекордного збору чорниці, однак метеопримхи – не привід для того, щоб не здійснювати моніторинг та аналіз ситуації на прибутковому ринку заготівлі лісової продукції.

Саме природні ресурси (ягоди, гриби, лікарські рослини), якими багата Волинь, щороку є резервом для залучення до бюджетів додаткового фінансового ресурсу.

Отож, якщо жителі територіальних громад, їх лідери пильнуватимуть, щоб процес заготівлі відбувався у правовому полі, бюджети будуть з коштами. Зі свого боку фахівці ДФС завжди нададуть необхідну консультаційну та практичну допомогу при виконанні податкових зобов'язань представникам заготівельного бізнесу, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Надрукувати
мітки:
коментарів