Поділитись:

БПП може об'єднатися з "Волею народу" для протистояння "Укропу" на довиборах в Раду на Волині, - ЗМІ

Середа, 10 лютого 2016, 14:18

Партія "Блок Петра Порошенко" може відмовитися висувати свого кандидата на проміжних виборах в одномандатному виборчому окрузі №23 у Волинській області на користь кандидата від "Волі народу" у боротьбі на виборах з кандидатом партії "Українське об'єднання патріотів" ("Укроп").

Про це йдеться в публікації Українських Новин під назвою "Операція "пінг понг". Чому не оголошуються довибори на вакантних округах в Раду і хто може на них перемогти".

Як відомо, Ігор Єремеєв помер 12 серпня, але довибори в 23-му окрузі досі не оголошені, оскільки в ЦВК відсутнє свідоцтво про смерть депутата, а комісія з етичних міркувань не вважає за доцільне просити його в Апарату Ради. Апарат, своєю чергою, бездіє, посилаючись на те, що законодавство не зобов'язує його передавати подібний документ у ЦВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВИБОРИ НА "ОКРУЗІ ЄРЕМЕЄВА" ПРОВЕДУТЬ НАВЕСНІ, – НАРДЕП

"Небажання влади оголошувати вибори в окрузі №23 зрозуміле – 1 вересня близький соратник Ігоря Коломойського Ігор Палиця спеціально зібрав прес-конференцію, щоб оголосити про свій намір балотуватися в Раду. Його шанси на перемогу досить високі, а для президентської команди, що рік тому побила горщики з Коломойським, не допустити в парламент ще одного партнера "женевського олігарха" - принципова справа. Волинська область - єдина, де "Укроп" взяв більшість на місцевих виборах і до міської, і до обласної ради", – йдеться у публікації.

На Волині у президентської партії немає сильного осередка з авторитетними лідерами та кандидата, який потенційно зміг би скласти конкуренцію команді "Привату".

"Єдина кандидатура, яка влаштувала керівництво для висунення на Волині – колишній міністр культури Євген Нищук. Однак при форсованих переговорах щодо переформатування Кабміна, БПП запропонував Нищука на міністерську посаду... Не виключена ситуація, що "Солідарність" може взагалі нікого не висувати в 23-му окрузі, об'єднавши зусилля проти Палиці з "Волею народу", як це було на останніх мерських виборах, коли соратнику Палиці протистояв близький до "Континіуму" Микола Романюк, офіційно висунутий від БПП", - йдеться у публікації.

Джерела агентства у "Волі народу" розповіли, що обговорюють для висунення дві кандидатури - Олени Палагути (один з топ-менеджерів "Континіуму", голова наглядової ради благодійного фонду "Волинська родина" і "права рука" Єремєєва, яка проводила всі його кампанії в окрузі №23) та Тетяни Єремєєвої (колишня дружина покійного депутата, головний лікар Центру хірургії ока імені Загурського в Луцьку).

За інформацією джерел Українських Новин в "Укропі", особисто Палиця, який очолив за підсумками місцевих виборів Волинську обласну раду, зараз висувати свою кандидатуру не планує.

В окрузі №23 "Укроп" може запропонувати кандидатуру заступника голови фонду Палиці "Новий Луцьк" та депутата облради Ірини Констанкевич (програла Ігорю Лапіну від "Народного фронту" на останніх виборах в Раду в окрузі №22 з мінімальним по всій Україні розривом в 28 голосів) або Олександра Товстенюка ("права рука" і вихованець Палиці, який працював його помічником у Раді, на останніх місцевих виборах пройшов у другий тур виборів мера Луцька, а зараз очолює фонд Палиці).

Надрукувати
мітки:
коментарів