Поділитись:

На Волині зменшилася кількість перевірок бізнесу

Понеділок, 17 липня 2017, 08:57

У першому півріччі 2017 року підрозділи податкового та митного аудиту Головного управління ДФС у Волинській області провели 434 перевірки платників податків на предмет дотримання законодавства.

Це на 30 перевірок менше проти аналогічного періоду торік.

Аналітика свідчить, що протягом січня-червня цього року суттєво зменшилася кількість позапланових перевірок бізнесу – цього року їх проведено 189 проти 291 торік. Разом з тим, фіскали провели більше планових перевірок – 47, що обумовлено потребою більш детально перевірити діяльність суб'єктів господарювання, які були відібрані за результатами попереднього аналізу.

Як відомо, фактичні перевірки, що проводяться без попередження, передбачають контроль за дотриманням представниками підприємництва законодавчих вимог у сфері готівкових розрахунків та дотримання касової дисципліни. У першому півріччі цього року в області проведено 198 фактичних перевірок.

На тлі загального зменшення кількості перевірок в ГУ ДФС в області відзначають підвищення якості контрольно – перевірочних заходів. Майже 50 відсотків із нарахованих до сплати податкових зобов'язань відразу ж узгоджуються та підлягають сплаті.

"Із донарахованих в ході перевірок цього року 70,3 мільйона гривень податків разом зі штрафними санкціями понад 34 мільйони гривень узгоджені та сплачуються платниками до бюджету. Варто особливо наголосити, що ризикоорієнтований підхід передбачає, що до плану – графіку включаються лише проблемні платники, які допускають порушення законодавства, відтак – створюють ризики для наповнення бюджету. Представників соціально відповідального бізнесу фіскали перевірками не турбують", – наголошує начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів