Поділитись:

Білоруські прикордонники депортували волинян, які збирали чорницю

Понеділок, 17 липня 2017, 10:37

Представники Пінського прикордонного загону (Білорусь) затримали за незаконне перетинання держрубежу 10 волинян, які збирали дикороси. Двом із них не виповнилося 16 років.

Про це повідомили на офіційному сайті Ратнівської РДА у Facebook.

За інформацією, вісьмох дорослих громадян України притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до чинного законодавства Республіки Білорусі, зокрема й у вигляді депортації. Крім цього, після передачі правопорушників українській стороні, їх притягнуто до адмінвідповідальності за порушення прикордонного законодавства України.

Відповідно до українського законодавства, за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України наступає адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладання штрафу від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн.) або адміністративний арешт на строк до 15 діб, а якщо такі дії вчинені групою осіб або особою, яку потягом року було піддано адміністративному стягненню, тягне за собою накладання штрафу від двохсот до п'ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400-8500 грн.)

Лише з початку сезону збору чорниці у цьому році за 12 днів липня прикордонники Луцького загону з профілактичною метою та відповідними роз'ясненнями законодавства повернули від державного кордону 95 осіб.

Надрукувати
мітки:
коментарів