Поділитись:

"Чорна каса" митників виявилась грошима підприємця, які незаконно вилучила прокуратура

Вівторок, 18 липня 2017, 16:00

Луцький міськрайонний суд 13 липня розглянув скаргу підприємця Кондисюка на бездіяльність прокурора, слідчого щодо негайного повернення особі тимчасово вилученого майна.

Дослідивши матеріали та додані докази, слідчий суддя Вадим Смітюх ухвалою, що не підлягає оскарженню, зобов'язав прокурора та слідчого повернути вилучені під час обшуку 16 червня 2017 року грошові кошти на загальну суму 90 тис. доларів та 270 тис. грн. Також доведеться повернути й соснові колоди об'ємом 51,296 куб см, які були вилучені в процесі "масок-шоу" з приміщення, яке орендує підприємець, та на які не було накладено арешт.

Таким чином, суд визнав підприємця законним володільцем майна, яке прокуратура поспішно, протизаконно і бездоказово оголосила "чорною касою митників".

До слова, необґрунтовані піар-звинувачення посадових осіб Волинської митниці у причетності до підприємницької діяльності суб'єктів господарювання лунають не вперше. З цього приводу начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький на своїй сторінці в ФБ називав цей обшук "черговим прокурорським фарсом".

Надрукувати
мітки:
коментарів