Поділитись:

Що треба зробити, щоби Шацькі озера стали курортом

Середа, 19 липня 2017, 12:45
Що треба зробити, щоби Шацькі озера стали курортом

Шацькі озера планують включити до списку курортів України.

Про це заявив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук. Однак, на Волині зазначили, що таку ідею втілити буде непросто.

"Команда фахівців з Волинської облдержадміністрації, Шацької РДА та селищної ради, науковців з Одеського НДІ медреабілітації та курортології, Департаменту туризму та курортів Мінекономрозвитку активно працюють над тим, аби рекреаційна зона Шацьких озер відповідала критеріям та оримала статус курорту державного значення. До цих критеріїв належать наявність природних лікувальних ресурсів (мінеральних вод, пелоїдів, фітонциді тощо), розвиненої інфраструктури (доріг, освітлення, каналізації, закладів розміщення санаторно-курортного типу). Триває активна фаза підготовки до бальнеологічних досліджень у серпні-вересні цього року та проведння Міжнародного форуму з медичного туризму та курортної справи у Шацьку. Паралельно ведуться роботи з покращення інфраструктури та транспотної доступності озерного краю. Вишукуються можливості будівництва міжнародного пукту пропуску "Адамчуки-Збереже", – зазначили на сторінці "Волинь унікальна" у Facebook.

Як сказано в повідомленні, попереду ще багато роботи, однак, переконані, в результаті територія повинна отримати статус курорту державного значення.

Надрукувати
мітки:
коментарів