Поділитись:

Чи готова Волинь до опалювального сезону

Четвер, 10 серпня 2017, 15:03
Чи готова Волинь до опалювального сезону

На Волині триває підготовка до опалювального сезону 2017-2018 рр.

Про стан готовності області до нового опалювального сезону у розрізі районів говорили під час засідання антикризового енергетичного штабу, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Цьогоріч ситуацію охарактеризували представники Ківерцівського та Рожищенського районів. В цілому, стан справ задовільний: завершується ремонт покрівель та котелень, продовжується заміна дерев'яних вікон на пластикові та труб електротраси, активно готують спецтехніку для роботи в осінньо-зимовий період та заготовляють піщано-соляну суміш, завозиться брикет у заклади освіти та медицини тощо. Проблеми є, але їх намагаються ліквідувати. Відтак, стан готовності районів до опалювального сезону – 90 %.

Окрім того, розглянули питання щодо стану розрахунків за спожитий природний газ та електроенергію населенням області. Як зазначив директор ТОВ "Волиньгаз Збут" Микола Тищук, рівень розрахунків населення у липні 2017 року зріс до 68,7 % у порівнянні з попереднім місяцем.

Своєю чергою, заступник голови правління ПАТ "Волиньгаз" Андрій Карпомиз акцентував увагу на критичній ситуації на КП "Луцьктепло", на яке вже, за рішенням суду, накладені штрафні санкції. Що ж стосується розрахунків за електроенергію, то проблеми залишаються у КП "Луцькводоканал", що боргує 15 млн грн.

Як повідомив заступник начальника державної виконавчої служби – начальник відділу промислового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Олександр Куляшук, всього на виконанні у територіальних відділах ДВС знаходилося 6 тисяч 31 виконавчий документ щодо стягнення заборгованості на загальну суму 24 мільйони 662 тисячі 994 гривні.

"Станом на 8 серпня 2017 року завершено розгляд 3 тисяч 60 виконавчих проваджень, що становить 54,1 % на суму 9 мільйонів 950 тисяч 712 гривень. Слід зазначити, що виконання даної категорії справ та рішень суду ускладнюється низькою платоспроможністю фізичних осіб", – повідомив посадовець.

Надрукувати
мітки:
коментарів