Поділитись:

Як Палиця влаштував у театрі обговорення бюджету

Вівторок, 08 грудня 2015, 19:48

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця ініціював публічне обговорення бюджету в Драматичному театрі імені.Т.Г. Шевченка.

У залі зібралося чимало людей: мери міст, сільські голови, депутати, чиновники, журналісти, прості громадяни. Очікуючи початку обговорення Ігор Палиця уважно слухав голову ОДА Володимира Гунчика.

Розпочавши обговорення бюджету з власного виступу, голова обласної ради заявив, що сьогодні усі зібралися заради того, аби зрозуміти як область та райони будуть планувати бюджети на 2016 рік.

"Нам, обласній раді, обласна адміністрація дає для розподілу у наступному році 50 мільйонів гривень додаткових грошей, які не були витрачені у 2015 році і ми очікуємо на 2016 рік вільних коштів близько 150 млн. гривень. Ми тут зібралися для того, щоб зрозуміти як область буде планувати наступний 2016 рік", - розпочав Палиця.

Також Ігор Палиця зазначив, що буде створено сайт, на якому мешканці зможуть писати про нагальні проблеми, які потребують фінансування з бюджету. Голова переконаний, що потрібно сформувати план розвитку області на 5 років, і просить усіх керівників районів подавати у письмовому вигляді їхнє бачення цього процесу.

Перехопив естафету виступаючого Володимир Гунчик. Він зазначив, що вперше у 2015 році почали говорити про консолідований, зведений бюджет та зауважив, що очікує близько 500 мільйонів перевиконання бюджету Волинської області. Голова ОДА закцентував увагу на соціальних питаннях.

"Формуючи бюджетну політику, прошу вас зосередитись саме на питанні вирішення соціальних проблем громад, які ви очолюєте", наголосив Гунчик.

Другим напрямком використання бюджетних коштів посадовець бачить розвиток.

"Якщо не бачити перспективи розвитку, то ми не вирішимо головного соціального питання", - переконаний Володимир Гунчик.

Заступник голови обласної ради Олександр Пирожик висловився, що потрібно знати які існують регіональні програми і для пришвидшення внесення пропозицй до обласного бюджету від голів районів та міст, варто у своїх поданнях вказувати через яку регіональну програму можна це реалізувати.

Прозвітував про 2015 рік директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ігор Никитюк. У своєму виступі посадовець занадто захопився цифрами і отримав за це зауваження від Ігоря Палиці.

"Будь ласка, Ігоре Миколайовичу, своїми словами, щоб ми встигли ще зал послухати, а цифри можна побачити на сайті" , - сказав голова обласної ради під оплески присутніх.

Останньою виступити запросили доктора економічних наук, професора ЛНТУ та депутата Волинськї обласної ради Ірину Вахович. Вона розповіла про перспективи і можливості розвитку Волинської області в ключі бюджетного процесу.

Наостанок Палиця закликав усіх, проти кого здійснюється тиск, якщо когось залякуюсь, чи хтось вбачає у діях чиновників якісь корупційні моменти, негайно звертатися до нього особисто і запевнив, що керівництво облради та ОДА нікого не довзолить ображати.

Надрукувати
мітки:
коментарів