Поділитись:

У черзі на "Ягодині" "застрягли" 280 вантажівок

Середа, 13 вересня 2017, 17:58
У черзі на «Ягодині» «застрягли» 280 вантажівок

На "Ягодині" через проблеми з оформленням товарів польською стороною застосували Систему попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій ІІІ рівня.

Про це повідомляє перс-служба Волинської митниці ДФС.

11-12 вересня на митному посту "Ягодин" склалась критична ситуація щодо пропуску за межі України вантажних транспортних засобів, яка виникла через проблеми з оформленням товарів польською стороною.

Станом на ранок 12 вересня на під'їзному шляху до пункту пропуску "Ягодин" у черзі на виїзд з України перебувало 280 вантажних транспортних засобів, час очікування яких становив близько 14 годин. За період з 09 до 11 години польською стороною було прийнято лише 27 вантажівок.

Для забезпечення ритмічності пропускних операцій, попередження виникнення надзвичайної ситуації було застосовано Систему попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні І, ІІ та ІІІ рівня.

Після застосування ІІІ рівня пропуск вантажних транспортних засобів почав налагоджуватися, хоча в обідню пору 13 вересня черга вантажівок на виїзд з України все ще складала 190 одиниць.

На м/п "Ягодин" здійснюються всі можливі заходи щодо оптимізації часу проведення митних процедур (перерозподіл особового складу за робочими місцями, залучення додаткової кількості посадових осіб до здійснення митного оформлення на ділянці "виїзд з України" тощо).

Волинська митниця ДФС дякує водіям транспортних засобів за розуміння і вживає усіх можливих заходів для врегулювання ситуації, визначених Меморандумом про запровадження Системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні, за якою шляхом попередніх домовленостей налагоджується ритмічність руху.

Надрукувати
мітки:
коментарів