Поділитись:

Два села на Волині відключили від газу

Неділя, 17 вересня 2017, 12:55
Два села на Волині відключили від газу

Уже четвертий день жителі села Милуші та Милушин Луцького району не мають у домівках газу. Така ситуація виникла через те, що ПАТ "Волиньгаз" вирішило без попереджень зняти усі газові лічильники споживачів і здати їх на повірку.

Жителька вулиці Хутірська села Милуші Неоніла Головацька повідомила, що у четвер, 14 вересня, ПАТ "Волиньгаз" відключив вулицю Хутірську, на якій мешкає понад 50 родин від газопостачання, в зв'язку з профілактичними роботами, оскільки, за їх даними, у Луцькому районі є значні втрати газу, – пише "Волинська правда".

Принаймі так пояснювали у комунальній структурі. Таку ж роботу газовики провели і у селі Милушин.

"Вони сказали, що повинні зняти практично усі лічильники у споживачів і повірити їх, – розповідає місцева жителька. – Але справа в тім, що у деяких лічильники уже повірені, а термін їх дії 8 років. Бувало й таке, що вони знімають лічильник і кажуть людям, що він несправний, відразу ж пропонуючи купити новий".

За законодавством, на період зняття лічильника газу для проведення його періодичної або позачергової повірки та ремонту, газові служба повинна встановити лічильники газу з обмінного фонду, а не відключати повністю голубе паливо.

Обурені мешканці сіл неодноразово телефонували на гарячу лінію "Волиньгазу", проте конкретної відповідь, коли у них з'явиться блакитне паливо, так і не отримали. Кажуть, що газу не буде аж до 22 вересня.
"У нас не було ні скарг, ні зауваження щодо подачі та оплати газу, чому вони відключили – не зрозуміло. Крім того, ми не маємо ніякої альтернативи, бо ПАТ "Волиньгаз" у цьому монополіст, а наші інтереси йому не цікаві", – каже пані Неоніла.
У коментарі прес-секретаря "Волиньгазу" Оксани Швець зазначається, що "зараз триває активна підготовка до опалювального періоду. Відключено не все село. Після проведення відповідного комплексу робіт газопостачання фахівці відновлять". Також вона запевнила, що це ненадовго.
Надрукувати
мітки:
коментарів