Поділитись:

У Луцьку на хабарі "взяли" відомих адвокатів (фото, оновлено)

Середа, 27 вересня 2017, 18:07
У Луцьку на хабарі

У Луцьку на хабарі

На Волині під час одержання 2 тисяч доларів США неправомірної вигоди затримано голову Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України.

Прокуратурою Волинської області спільно з працівниками Управління захисту економіки в області департаменту захисту економіки Національної поліції України в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди, за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, викрито схему вимагання та одержання неправомірної вигоди головою Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів Волинської області за посередництва членів комісії – діючих адвокатів.

У Луцьку на хабарі

У середу, 27 вересня 2017 року, голову комісії та адвоката-посередника викрито під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 2 тисяч доларів США за вирішення питання про успішну здачу кваліфікаційних іспитів, необхідних для отримання посвідчення адвоката.

Ще з 2012 року Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури у Волинській області очолює Микола Сорокопуд, чоловік народного депутата України Ірини Констанкевич. У серпні 2017 року новим головою комісії обрали Віктора Веремчука, але він почне виконувати обов'язки голови з 4 жовтня.

Наразі вирішується питання про затримання вказаних осіб у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Надрукувати
мітки:
коментарів