Поділитись:

"Якщо ми потрібні коаліції, ми готові", - Степан Івахів про групу "Воля народу"

Вівторок, 03 жовтня 2017, 21:30

Група "Воля народу" готова стати частиною коаліції тільки публічно і підштовхує владу до цього.

Про це розповів народний депутат України Степан Івахів, – повідомляє "Українська правда".

Обговорюючи політичну перспективу групи "Воля народу", її учасники розглядають кілька можливих сценаріїв.

"Треба розуміти, що ми всі пройшли по округах і в кожного з нас на місцях серйозна підтримка. Тому, якщо буде мажоритарка – цілком імовірно, що ми підемо на вибори на округах. Це найбільш реалістичний сценарій", – заявив депутат "Волі народу" Сергій Лабазюк.

Може бути і два інших сценарії.

"Є ще два варіанти. Можливо, ми запустимо партію "Воля народу". Ця партія фактично є, Єремеєв колись дуже хотів її розвивати, але, на жаль, так і не встиг. Третій варіант – можливо, ми до когось приєднаємося", – сказав Лабазюк.

Щодо останнього із варіантів переговори ведуться давно. Це визнає і лідер групи Ярослав Москаленко, зокрема йдеться про об'єднання з партією "Наш край".

"Але ми поки що цю розмову відклали, бо хлопці в групі не хочуть зараз перепрописуватись у якийсь інший проект. Хоча багато хто з наших, і я в тому числі, допомагаємо "Нашому краю" на місцях", – розповів Москаленко.

Можливо, причиною того, що "Воля народу" не квапиться "перепрописуватися", є й ті розмови, які вона веде із владою про свій можливий вхід у коаліцію.

"Я мав розмови з різними політичними лідерами в державі, були різні пропозиції для того, щоб ми були автоматично на підголосовці. На що ми разом з Москаленком сказали: "Якщо ми потрібні коаліції, ми готові. Але ми готові взяти на себе відповідальність тільки публічно". З-під прилавка під чиюсь квоту людей ми давати не будемо", – розповів Степан Івахів.

Сам Москаленко також підтверджує, що такі розмови про непублічну участь у владі були і тривають досі. Але "Воля народу" готова стати частиною коаліції тільки публічно і підштовхує владу до цього.

Надрукувати
мітки:
коментарів