Поділитись:

Вибори в ОТГ на Волині охоронятимуть 600 поліцейських

Четвер, 05 жовтня 2017, 12:20
Вибори  в ОТГ на Волині охоронятимуть 600 поліцейських

Передумов для зриву виборів в об'єднаних територіальних громада, що заплановані на 29 жовтня, на Волині немає. Про це 5 жовтня під час прес-конференції повідомила координатор кампанії спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Катерина Шарпата.

Виборча кампанія стартувала у вересні. А вчора, 4 жовтня, був останній день подачі до виборчих комісії документів для реєстрації кандидатів. Сьогодні відбудуться засідання комісій для затвердження чи відхилення реєстрації кандидатів.

Загалом в Україні відбудуться вибори у 201 ОТГ, на Волині таких 19. Обиратимуть одного міського голову, 7 селищних голів та 11 сільських голів ОТГ, а також 422 депутати.

Поки що були зафіксовані незначні процедурні порушення, які не впливають на перебіг процесу виборів. Занепокоєння викликає хіба що нестабільна робота виборчих комісій та відсутність у деяких належного обладнання, належно оснащених приміщень та інтернету.

Заступник начальника Управління превентивної діяльності Головного управління поліції у Волинській області Віталій Тортина зазначив, що нині зареєстроване одне провадження, що стосується не вірно виставленої дати у протоколі засідання комісії. Загалом поліцейські слідкуватимуть за дотриманням порядку проведення виборчої кампанії, проведення агітації та самого дня виборів. Залучено близько 600 поліцейський області.

Надрукувати
мітки:
коментарів