Поділитись:

Волинські ветерани судових органів вирішили об'єднатися

П'ятниця, 06 жовтня 2017, 13:13
Волинські  ветерани судових органів вирішили об'єднатися

Суди Волині у 2016 році не минула хвиля звільнення суддів. Лише в Апеляційному суді Волинської області у зв'язку з виходом у відставку звільнилося 14 суддів. А всього у Волинській області більше 50 суддів звільнили у зв'язку з виходом у відставку чи на пенсію за віком.

Про це повідомляє "Судова влада України".

Не будучи впевненими у тому, що законодавча і виконавча влади не припинять посягати на стан грошового забезпечення суддів у відставці, ветерани судів області вирішили об'єднатися для захисту своїх конституційних прав і створити громадську організацію "Ветерани судових органів Волинської області" (скорочено – ГО "ВСОВО").

В листопаді 2016 року відбулися установчі збори, на яких за участі дванадцяти засновників створено громадську організацію, затверджено Статут, обрано керівні органи та ревізійну комісію. Головою правління громадської організації "Ветерани судових органів Волинської області" обрано суддю у відставці Олександра Фідрю, стаж роботи суддею якого більше 37 років.

Основна мета новоутвореної громадської організації – захист конституційних прав і свобод членів організації.

Окрім цього, громадська організація має на меті сприяти державним органам місцевого самоврядування Волині в реалізації державних програм, спрямованих на зміцненні демократії в державі, та забезпечення дії верховенства права.

В полі зору ветеранської громадської організації будуть питання відновлення довіри до судової влади, зміцнення незалежності судів, розвитку юридичної просвіти.

На даний час засновниками громадської організації активно проводяться роботи по залученню в організацію нових членів організацій, якими можуть бути лише ті особи, які проживають на території Волинської області. Як зазначено в Статуті організації, членом організації не можуть бути судді, які звільнені з посад за порушення присяги судді.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024