Поділитись:

"Шапка на комусь світиться", – Гунчик відповів на звинувачення "УКРОПу"

Понеділок, 09 жовтня 2017, 13:00

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик відповів волинському "УКРОПу" на звинувачення, що очільник області тисне на ймовірних кандидатів на посади голів в 19 об'єднаних територіальних громадах.

Свою позицію він виклав у коментарі журналісту ІА "Конкурент".

"Голова ОДА не просто має право, він зобов'язаний працювати з керівниками об'єднаних територіальних громад. В тому числі обговорювати питання, пов'язані з підготовкою до виборів та цікавитися, наскільки вони готові. Я зустрівся з усіма, незалежно від їх політичної заангажованості. Ми обговорювали питання діяльності громади, яким чином громада бачитиме бюджет, як себе бачить голова сільської ради, яка виступатиме центром майбутньої громади, наскільки він впевнений, що зможе організувати цю роботу.

Мені нема сенсу чинити тиск, бо я наперед знаю, які рішення прийняли сільські голови. Казати, щоб хтось покинув "УКРОП" і перейшов "БПП" чи "Наш Край"... Я б так не діяв.

Мені важливо, щоб ті кандидати, які стануть головами ОТГ, потім не залишилися один на один з проблемами, коли політичні сили, від яких вони висунуться, їх покинуть, та всі обіцянки залишаться лише на словах. Я турбуюся про ці речі.

Мені байдуже, під яким прапором буде громада. Я двічі зустрічався з пані Твердохліб (Олена Твердохліб – голова Княгининівської ОТГ). Я зустрічаюся з головами ОТГ, які висувалися від "Свободи", "Батьківщини". Було б неправильно приймати рішення, пов'язані з розвитком громади, орієнтуючись на політичний прапор. Ніхто цього не оцінить.

Я б рекомендував партійним керівникам УКРОПУ подивитися на себе та оцінити те, що вони роблять. Я ж не кажу, що їхній лідер провів такі ж зустрічі з усіма головами ОТГ. Але БПП та голова ОДА не робили жодних заяв. Шапка на комусь світиться", – сказав Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів