Поділитись:

Хто в Луцьку дбає про справність ліфтів

Неділя, 22 жовтня 2017, 17:10

Є спеціалізовані організації, які має право здійснювати технічні огляди, експертно-технічний центр, який може здійснювати експертизу, і власник ліфта. Вони повинні гарантувати безпеку експлуатації ліфтів.

Про це в програмі "Актуально" на телеканалі "Нова Волинь" заявив завідувач сектору управління Держпраці у Волинській області Віталій Кондратюк.

З боку держави є управління Держпраці, але воно зараз не має таких повноважень щодо перевірки ліфтів.

"Раніше такі повноваження були до 2000 року. До закону "Про основні засади державного контролю", який зв'язав нам руки. Тепер для того, щоб здійснити незначну планову перевірку, треба надати відповідні матеріали в Київ на погодження. Ця перевірка буде зарахована в комп'ютеризований план загальноукраїнських перевірок, і тоді видадуть нам дозвіл", – розповів він.

Своєю чергою у Луцькій міській раді створили спеціальну робочу групу, яка аналізує стан заходів, які тривають щодо капітального ремонту ліфтів.

"Кожного року є відповідна програма, згідно з якою роблять уточнення видів робіт, які здійснюються для підтримання задовільного стану ліфтів. Ми аналізуємо, скільки таких робіт зроблено, а скільки ще потрібно зробити, в якому стані ці роботи зараз. Наразі ми маємо 76 експертних висновків про те, що подальша експлуатація ліфтів без здійснення ремонту неможлива", – розповіла Надія Коленда, заступник начальника департаменту ЖКГ Луцькради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів