Поділитись:

Гунчик розповів, у яких лікарнях Волині туманні перспективи

Понеділок, 23 жовтня 2017, 18:00

Якщо в Іваничівській районній лікарні з 1 січня 2018 року, коли медреформа вступить в силу, не буде належної кількості пацієнтів, гроші туди не надійдуть. Такі перспективи медзакладу 23 жовтня під час оперативної наради окреслив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик.

"Як медзаклад її ніхто ліквідовувати не буде. Ми маємо чітку позицію, що всі медзаклади будуть збережені. Вони можуть бути лише перепрофільовані, реорганізовані, об'єднанні, але профіль залишиться. Але що робити з лікарнею зараз – потрібно сідати і думати", – зазначив Гунчик.

Зі слів голови ОДА загальна заборгованість по персоналу Іваничівської районної лікарні складає близько 6 мільйонів гривень. Уже 2,1 млн грн субвенції передано.

"1,4 млн грн медичної субвенції було перерозподілена місцевими тергромадами на Нововолинську міську лікарню. Це кошти, які відійшли від Іваничівської районної лікарні і пішли на Нововолинську міську лікарню. А персонал Іваничівської лікарні залишився той же. Це значить, що люди поїхати з об'єднаних територіальних громад Іваничівського району лікуватися в Нововолинськ. Тому наміри персоналу Іваничівської лікарні давити на місцеву владу по питанню заборгованості заробітної плати несуть за собою серйозний аргумент на 2018 рік, коли вступить в дію медреформа і кошти будуть йти за послугу. Якщо у такій лікарні не надаються відповідні послуги і туди не йде хворий, то перспектива такої лікарні дуже туманна", – додав голова ОДА.

"На жаль, критикують мене чи ні, але у більшості випадків – це музей з пустими кабінетами, відсутністю персоналу і нам, Ігоре Степановичу (Ігор Ващенюк, керівник обласного управління охорони здоров'я, - Конкурент), потрібно думати, що робити з таким величезним медичним комплексом. Ще трішки і весь Іваничівський район буде в Нововолинську і що будемо робити з приміщенням Іваничівської районної лікарні. Тут вже питання не лише у персоналі, а й величезному навантаженні, яке лягає на місцеві бюджети щодо утримання самого приміщення лікарні", – зазначив Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
06 березня 2024
13:06
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024