Поділитись:

Черги на Волинській митниці зменшить більший міст

Четвер, 26 жовтня 2017, 15:45

Причинами великих черг на Волинській митниці є особливості роботи країн Євросоюзу у вихідні дні та обмежені пропускні можливості мосту через Західний Буг.

Про це під час прес-конференції 26 жовтня повідомив начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Посадовець запевнив, що черги носять не системний, а спонтанний характер та пов'язані із бажанням перевізників перетнути кордон напередодні вихідних днів.

"Це пов'язано з тим, що Європейський Союз у вихідні дні практично не працює, а люди, які перевозять вантажі, поспішають, аби у понеділок потрапляти до ЄС чи перетнути кордон до вихідних днів. Окрім цього географічно Волинь знаходиться у такому місці, що ми – найкоротший шлях до Варшави, кращі дороги на Волині. Перевізники кажуть, що ліпше постоять у черзі, аніж їхати по тим дорогам, які ведуть на інші митниці західного кордону", – зазначив Віктор Кривіцький.

Він додав, що ще одним фактором, який гальмує швидкість процесу, є невелика пропускна здатність мосту.

"Якщо ми збудуємо ще один міст, то тоді буде краще. Сьогодні потрібно будувати міст для збільшення пропускної спроможності. Те, що стосується митників і процедур, то ми ці моменти аналізуємо і стараємося враховувати у нашій роботі, аби покращити її і пришвидшити. Але кожна процедура має власну специфіку. Але є різні моменти: скажімо, ми би оформили більше машин, але при цьому польська сторона не може взяти більше машин", – пояснює митник.

Посадовець додає, що варто було би зробити термінал відстою з інфраструктурою, розширити сервісну зону. Але це все – плани на майбутнє.

Довідка:

Волинська митниця Державної фіскальної служби включає 7 митних постів, 6 митних складів та 6 місць доставки, 30 постійних та 109 тимчасових зон митного контролю. Вони розташовані у Волинській області, в тому числі на 9 міжнародних пунктах пропуску через державний кордон України (6 автомобільних та 3 залізничних), загальна протяжність якого у межах Волинської області понад 390 кілометрів.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
17 січня 2024
20 грудня 2023
19 грудня 2023
15 грудня 2023