Поділитись:

Глава Волинської митниці розповів, у чому недолік "дорожнього експерименту"

Четвер, 26 жовтня 2017, 16:20
Глава Волинської митниці розповів, у чому недолік

Якщо створений дорожній фонд працюватиме прозоро, то солідарний розподіл коштів для ремонту доріг принесе свої переваги. Таку думку під час брифінгу 26 жовтня висловив начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Нагадаємо, що наступного року в Україні повинен запрацювати дорожній фонд. Водночас припиняється митний експеримент, під час якого частина коштів від перевиконання доходів митниці йшли для будівництва доріг прикордоння.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НА МІСЦЕВІ БЮДЖЕТИ У 2018 РОЦІ ЧЕКАЮТЬ ЗМІНИ

Таке рішення Мінфіну Віктор Кривіцький не критикував, адже з його слів не усі митниці дійсно мають перевиконання.

"Не усі митниці виконують прогнозні показники. Якщо Волинська митниця їх виконує, то завтра ті, хто роблять відповідні плани, можуть думати, що не дуже завантажили Волинську митницю. І можуть змінити підходи і дати таке завантаження, що ми не будемо виконувати ці показники. І при цьому не будемо мати жодних надходжень на ремонт доріг", - зазначив митник.

Глава Волинської митниці розповів, у чому недолік

Волинь нині має перевиконання прогнозного показника. Попри це кошти на дорогу отримати не може. Адже відповідно до чинної формули, кошти на дороги повинні йти усім учасникам експерименту, але не всі виконують план.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "МИТНИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ": У ВЕРЕСНІ ВОЛИНЬ ОТРИМАЄ ЩЕ БЛИЗЬКО 70 МІЛЬЙОНІВ

"Повинен бути солідарний і правильний підхід в розподілі фінансів. Те, що пропонує Міністерство фінансів – це справедливий, солідарний підхід, аби будувалися дороги по всій Україні. Тобто, якщо сьогодні є нормальний господар і він може організувати нормальний ремонт доріг, то він повинен отримувати скільки коштів, скільки йому потрібно для ремонту, а не залежати від структурного підрозділу", – додав посадовець.

Довідка:

Волинська митниця Державної фіскальної служби включає 7 митних постів, 6 митних складів та 6 місць доставки, 30 постійних та 109 тимчасових зон митного контролю. Вони розташовані у Волинській області, в тому числі на 9 міжнародних пунктах пропуску через державний кордон України (6 автомобільних та 3 залізничних), загальна протяжність якого у межах Волинської області понад 390 кілометрів.

Надрукувати
мітки:
коментарів