Поділитись:

"Волиньторф" виграв суд у Гунчика

Субота, 28 жовтня 2017, 11:40
«Волиньторф» виграв суд у Гунчика

Державне підприємство "Волиньторф" виграло суд із Волинською обласною державною адміністрацією.

Про це повідомляє прес-служба Волиньради.

Попередньо підприємство намагалося укласти договори оренди землі площею 182, 17 га під видобування торфу і подало клопотання до Волинської ОДА. Йдеться про дві ділянки, на які "Волиньторф" має ліцензію (термін дії було продовжено в цьому році, відповідно потрібні нові договори на оренду землі).

Зі слів директора підприємства, депутата облради Івана Киричика голова ОДА Володимир Гунчик традиційно довго й безпідставно зволікав з підписанням розпоряджень щодо продовжень термінів договорів оренди, але в липні цього року клопотання "Волиньторфу" таки були задоволені. "Втім через два тижні голова ОДА підписав розпорядження, яким призупинив дії попередньо підписаних ним документів", -- пояснив пан Киричик.

Саме це розпорядження оскаржував "Волиньторф". Справу розглядав Волинський окружний адміністративний суд і визнав розпорядження голови ОДА протиправним.

Іван Киричик наголошує, що поновлення ліцензії на видобування торфу на згаданих ділянках вартувало державному підприємству 1 млн грн, які сплачені державі, згідно із законодавством. "Між тим, інша державна ланка блокує видобування торфу на цих землях. Як назвати дії голови ОДА? Я вважаю, що це -- відвертий саботаж! Мало того, ми не маємо перспектив отримати нових земельних ділянок в зв'язку з позицією губернатора. Ми змушені були звернутися до суду. Без цих торфовищ матимемо в наступному році тільки 30% землі, необхідної для видобування торфу," -- заявляє Іван Киричик.

Нагадаємо, дискусії голови ОДА та підприємства тривають три роки через проблеми з виділенням землі під видобування торфу. В день 15 сесії обласної ради представники ДП "Волиньторф" провели акцію протесту біля головної адмінбудівлі області. В ній взяли участь 300 працівників. Вони нагадали, що підприємство -- платник податків до бюджетів всіх рівнів та заявили про перешкоджання роботі підприємства з боку голови ОДА Володимира Гунчика. Люди просили, щоб рада звернулася до центральної влади України про вирішення проблем "Волиньторфу". Вимоги торфовиків підтримали депутати Волинської обласної ради.

Читайте також: "ПАЛИЦЯ "ГОТОВИЙ" ТА "ОСТАННІЙ ШАНС" ГУНЧИКА (РЕПОРТАЖ)

Надрукувати
мітки:
коментарів