Поділитись:

На Волині готуються до додаткових виборів

Понеділок, 06 листопада 2017, 08:20

4 листопада розпочався виборчий процес перших виборів місцевих депутатів та голів об'єднаних територіальних громад.

Вибори призначені на 24 грудня 2017 року в 51 обТєднаній громаді в 17 областях України. На Волині вони відбудуться лише в одній ОТГ – Затурцівській (Локачинський район).

Також уперше в історії децентралізаційної реформи на Волині пройдуть додаткові вибори депутатів у громадах, що приєдналися до ОТГ. До складу Затурцівської ОТГ входять Затурцівська сільська рада (села Затурці, Великий Окорськ, Вілька-Садівська, Квасовиця, Малий Окорськ, Юнівка), Зубильненська – (села Зубильне, Семеринське, Сірнички), Шельвівська – (села Шельвів, Войнин, Гранатів, Садівські Дубини).

Консультант з юридичних питань Асоціації міст України Валентин Малиновський нагадав, що у Локачинському районі за Перспективним планом мало бути три ОТГ Затурцівська, Локачинська і Привітненська, хоча тут також була запущена модель "Один район – одна громада". В принципі, на думку Малиновського, там можливий був такий варіант, але для цього потрібно було конкретно працювати.

"Зробити це було вкрай складно, бо Локачинський селищний голова мав ініціювати цей процес, але, якщо хоча б одна сільрада не дала згоду на об'єднання, то утворити одну ОТГ було б неможливо. Вже зараз ситуація трохи покращилася, адже створена Затурцівська сільська ОТГ, яка вже у виборчому процесі", – зазначає консультант АМУ.

Загалом до складу цих 51 ОТГ, де відбудуться вибори 24 грудня, увійшли 256 місцевих рад: 7 міських, 19 селищних та 230 сільських. За попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 356,5 тисяч виборців.

Після грудневого волевиявлення в Україні функціонуватиме 665 ОТГ, що об'єднали 28% органів місцевого самоврядування (на Волині – 41,26%), в яких проживає 13,4% (на Волині - 26,9%), а їх територія становить 28% (на Волині – 45,4%).

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО ВИБОРИ У ВОЛИНСЬКИХ ОТГ 2017

Надрукувати
мітки:
коментарів