Поділитись:

Відроджена "Самопоміч" у Волиньраді: куди подівся Імберовський?

П'ятниця, 24 листопада 2017, 13:20
Відроджена

У Волинській обласній раді відродили фракцію "Самопоміч". Щоправда, у дещо скороченому складі. Місця не знайшлося колишньому очільнику "біло-зелених" в Михайлу Імберовському.

У квітні 2017 року, фракція розвалилася через вихід з неї Олексія Панасюка, Костянтина Зінкевича, Володимира Кметя та Бориса Бабійчука. Ходили чутки, що політиків позбавлять членства в партії й, можливо, відберуть їхні мандати. Проте, у четвер, 23 листопада, саме ці політики відродили її назад.

Журналіст сайту новин Волині "Конкурент" Руслан Пилипчук поспілкувався з Панасюком, Зінкевичем, Бабійчуком та дізнався, що передувало "поверненню" та чому воно відбулося без участі Імберовського.

Читайте також: ЗРАДА ТА ДИВЕРСІЯ У ВОЛИНЬРАДІ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

***

– Костянтине, чому відновилася фракція "Самопомочі", що цьому посприяло?

Фракція відновилася, тому що це є здоровий глузд. У фракції можна працювати набагато ефективніше та й взагалі я виступаю за командну гру, так значно простіше досягати результату.

– Яким чином відновлювали фракцію та чому це відбулося без Михайла Імберовського?

– Ми зробили крок назад, домовилися про те, як ми працюємо та всі п'ятеро погодилися з обговореними умовами. Вище керівництво партії брало у цьому безпосередню участь. Але коли настав час підписувати документи та поновлювати фракцію, Михайло чомусь відмовився.

– Тобто, фракція все ж таки повинна була налічувати п'ятьох членів, як це було на початку вашої каденції?

– Так. В нас з Імберовським конфлікту немає, є нормальний діалог. Побачимо, як буде далі.

***

– Борисе, що передувало відновленню вашої фракції?

– Через деякий час, як ми склали повноваження членів фракції, було організовано круглий стіл за участю депутатів Волиньради та партійного керівництва на чолі з Андрієм Садовим. Проаналізувавши ситуацію та причини, які підштовхнули нас до виходу, керівництво вирішило, що ми жодним чином не порушували ідеологію та принципи партії та можемо відновити нашу фракцію у тому ж складі.

– Чи планувалося вже тоді, що функція голови фракції перейде від Імберовського до вас?

– В нас затверджено положення про фракцію, в якому затверджено терміни виконання функцій голови. З якихось причин, цей пункт не виконувався, через що виникли певні непорозуміння. Коли було вирішено відновити фракцію, ми вирішили, що повноваження Імберовського також буде відновлено і він в регламентовий спосіб ці повноваження припинити та передати наступному у черзі. Я не знаю чому він вирішив відмовитися, про це потрібно у нього.

***

– Олексію, чому фракція відродилася саме таким чином?

– Це мало відбутися ще два роки тому?

– Два роки тому ви хотіли створити фракцію без участі в ній Імберовського?

– Ні. Просто керувати фракцією повинна обрана, а не призначена людина. Бориса ми обирали.

– І вам взагалі не сумно, що Імберовського не буде у вашій команді?

– Чого я маю сумувати? З ним ж все гаразд, він живий та здоровий. Ніякого суму. Головне, щоб приймалися правильні рішення, держава нарешті почала розвиватися, а люди почали гідно жити.

Надрукувати
мітки:
коментарів