Поділитись:

В Україні створять кредитний фонд для фермерів

Неділя, 26 листопада 2017, 08:05

В Україні має з'явитися фонд кредитування фермерів, ресурси якого допомагали б фермерові вирішувати фінансові питання. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики України з питань фермерства Віктор Шеремета в інтерв'ю AgroPolit.com.

За словами Шеремети, сьогодні в областях вже створені робочі групи, які приймають та обробляють пропозиції для подальшої роботи.

"Частина інформації надходить. Якщо брати фермерів, то бажають державної підтримки на гектар і на голову, а також здешевлення кредитів", ‒ розповідає заступник міністра.

За його словами, земля і ресурси ‒ питання для фермера надважливі. Проте, землю купувати заборонено, а з ресурсами, особливо фінансовими, у дрібних фермерів часто біда.

"Сьогодні банки навіть не хочуть з фермером розмовляти, якщо він має менше, аніж 500 га. Тому ми плануємо створити фонд, який до певної міри б гарантував заставу. Це буде одна установа, яка робитиме застави в державних банках. В такому фонді фермер зможе брати кредит на покупку землі чи техніки, або для інших потреб", ‒ підсумував Віктор Шеремета.

Надрукувати
мітки:
коментарів