Поділитись:

На Волині котельні за 3 мільйони гривень стоять без діла, наче пам'ятники

Понеділок, 27 листопада 2017, 20:30

Ситуація із запуском твердопаливних котелень для шкіл сіл Липини та Чаруків поки що так і не зрушила з місця. Нагадаємо, "Конкурент" повідомляв, що КП "Луцьке" збудувало дві нові шкільні котельні.

Утім через певні причини їх так і не запустили у дію до опалювального сезону. Тож школи в терміновому порядку знову перейшли на газове опалення.

Виконавець, тобто комунальне підприємство, проблему бачить у діях виконавчої влади — Луцької райдержадміністрації та районного управління освіти. Ті, своєю чергою, говорять про те, що існує проблема щодо земельної ділянки, де розміщена котельня.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, коментуючи ситуацію, казав, що проблема не лише у землі, а й щодо ймовірних порушень зі сторони виконавця.

Через півтора місяця після старту опалювального сезону "Конкурент" знову поцікавився ситуацією.

Володимир Гунчик нагадав, що щодо цієї ситуації працює управління захисту економіки у Волинській області. Воно перевіряє в тому числі діяльність комунального підприємства.

"Я тут більше у ролі спостерігача. Але дав доручення голові райдержадміністрації продовжити працювати по альтернативних котельнях. Вже зараз ламати через коліно це все ми не будемо. Але процес запуску можна робити у будь-який момент", - пояснив Гунчик.

Він додав, що наступного тижня очікує звіту своїх підлеглих щодо цієї ситуації.

У свою чергу керівник КП "Луцьке" Олександр Ткачик також підтвердив, що віз і нині там.

"Ситуація нічим не закінчилася. Ці котельні, як пам'ятники, стоять у полі. Я пропонував на них повісити дві меморіальні дошки: пам'яті імені Ігоря Петровича Ярмольського (голова Луцької РДА, - К.), а другого пам'яті Хомича Олександра Степановича (керівник районного управління освіти, - К). Тому що відділ освіти нам, комунальному підприємству, так і не дав можливість підключити до них світло. Тому на сьогодні у котельні вкладено понад 3 мільйона гривень з бюджету. Вони зроблені та готові до пуску, були вже до опалюваного періоду. Але, на жаль, паляться газом школи", - прокоментував Олександр Ткачик.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
16:46
22 березня 2024
20 березня 2024
15 березня 2024
08:30
12 березня 2024
11 березня 2024
10 березня 2024
05 березня 2024
04 березня 2024
28 лютого 2024