Поділитись:

Гузь вимагає звільнення Міністра енергетики та вугільної промисловості

Середа, 29 листопада 2017, 11:55

Народний депутат Ігор Гузь зареєстрував 28 листопада постанову про звільнення Міністра енергетики та вугільної промисловося Ігоря Насалика.

До такого рішення призвела ситуація на шахті "Бужанка" у Нововолинську, – інформує прес-служба нардепа.

Гірники нововолинської шахти від неділі, 26 листопада, протестують. Зміна шахтарів не піднялася з копальні, й ще частина протестує на вході в копальню. Всі вони вимагають одного й того ж – виплатити зарплату. А борг перед шахтарями "Бужанки" зараз становить понад 16 мільйонів. Це – 60 % невиплаченої зарплати працівникам промислової групи за серпень, 90 % – за вересень гірникам і промгрупі та 100 % боргу перед усіма працівниками копальні за жовтень.

Ігор Гузь зустрівся із протестувальниками.

"З'ясувалося, що прем'єр-міністр Гройсман навіть не знав про ситуацію. Профільний міністр Насалик не повідомив йому цього. Все, у мене увірвався терпець. 28 листопада зареєстрував постанову про звільнення Насалика. Якщо буде питання про закриття шахт, то піду до Києва разом із вами воювати проти цього злочину", – зазначив депутат.

Спільно з гірниками вони склали план дій. Зокрема, вимога шахтарів така: щоб до вечора п'ятниці, 1 грудня, держава повністю погасила борг із виплати зарплати за вересень і жовтень. А до кінця наступного тижня й взагалі стовідсотково розрахувалася із працівниками "Бужанки". Інакше вони перекриватимуть автошляхи й блокуватимуть роботу митниці.

Частина гірників, які протестували, погодилися на ці умови і припинили протестувати. Не піднялися на поверхню сьогодні, 29 листопада, лише 24 шахтарі.

В ОДА повідомили, що кошти на виплату заборгованості надійдуть до 8 грудня 2017 року, тобто до кінця наступного тижня.

Надрукувати
мітки:
коментарів