Поділитись:

"Володарі" волинського "Facebook" (рейтинг, інфографіка)

Понеділок, 04 грудня 2017, 21:00

Соціальні мережі давно перестали бути банальним майданчиком для спілкування та "атракціоном" віртуальних розваг.

Вони перетворилися на платформу, яка здатна впливати на свідомість та бажання людей. Це чудово розуміють не лише представники бізнесу та рекламної сфери, а й політичні діячі.

Навіть найзатятіші консерватори та адепти "старої школи" стають членами величезної онлайн-спільноти. І з кожним днем їх дедалі більше..

Активну участь в цьому процесі бере й політична еліта Волині. Чимало депутатів, представників влади та "лідерів думок" мають власні сторінки у "Facebook", які вони намагаються розвивати.

Журналіст ІА "Конкурент" Руслан Пилипчук перевірив, кому це вдається краще за інших, та визначив 20 "володарів" волинського "Фейсбуку".

Методика дослідження

Методика формування рейтингу дуже проста. Звісно, проведену роботу аж ніяк не можна назвати глибокою та різносторонньою аналітикою. Проте отримані результати чудово демонструють, хто має найвигідніші позиції для впливу на суспільну думку.

На меті було визначення потенційного охоплення читачів у певного політика. Для цього до кількості друзів додавалася кількість підписників, а сума ставала показником, на основі якого формувався підсумковий список.

***

Денис П′ятигорець

Лідером списку став помічник народного депутата України Степана Івахіва Денис П′ятигорець. Де-юре, Дениса не можна назвати саме волинським політиком, оскільки він ніколи не боровся за право представляти громаду в цьому регіоні та не обіймав ніяких посад в органах місцевого самоврядування. Проте він виконує величезний об'єм роботи, працюючи на Івахіва, та відіграє величезну роль у формуванні політичних розкладів в області, залишаючись таким собі "наполовину сірим кардиналом". Його аудиторія та тематика постів орієнтовані на загальноукраїнський рівень. Проте, коли це необхідно, сторінка П′ятигорця у "Facebook" стає чудовим "рупором", який "лунає" безпосередньо до волинського читача.

Ігор Палиця

Другу позицію, зі значним відставанням від лідера, проте з дуже високим показником, зайняв чинний голова Волинської обласної ради Ігор Палиця. Дві каденції у Верховній Раді, керування Одеською ОДА, значний вплив на політичне та бізнесові середовища. Чи могла його популярність на "Фейсбуці" бути низькою? Дуже сумнівно

Ігор Гузь

Народний депутат України Ігор Гузь, який розташувався на третій сходинці нашого рейтингу, політик "від початку до кінця". Його успіх є наслідком багаторічної громадської діяльності, амбіційності та вміння ефективно слідувати "правилам гри". Він ніколи не був "головою наглядової ради політичних процесів" на Волині, але вже довгий час є ключовим членом цієї неформальної керівної структури. Гузь – один з найактивніших нардепів у "Фейсбуці", й можна з легкістю передбачити, що його аудиторія буде й надалі зростати.

Ігор Лапін

До Революції Гідності та початку війни на Сході України, Ігор Лапін був мало кому відомим адвокатом. Це підтверджує його зовсім невдала спроба поборитися за крісло Ковельського міського голови у 2010 році. Тепер він народний депутат України, який у 2014 році зміг перемогти ставленицю Ігоря Палиці Ірину Констанкевич. Образ борця за Україну та величезний авторитет, здобутий під час найкривавішого періоду АТО, виявилися сильнішими за потужну політичну кампанію суперниці. У підсумку Ігор Лапін посідає четверте місце у когорті "володарів" волинського "Facebook".

Павло Данильчук

П'яту сходинку у рейтингу зайняв депутат Луцької міської ради Павло Данильчук. Молодий, перспективний і разом із цим вже доволі досвідчений політик постійно перебуває у тонусі, пропагує національно-патріотичне виховання молоді та розбудовує на Волині "Народний Контроль". Без сумніву, що активне ведення сторінки у "Фейсбуці" цьому тільки сприяє.

Олександр Пирожик

Шостим у списку розмістився перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик. Колишній журналіст вирішив пов'язати своє життя з, можливо, єдиною в Україні ідеологічною політичною силою ВО "Свобода". Пирожик – це надійна складова "свободівського" механізму. Його успішність та положення в суспільстві безпосередньо пов'язані з цією партією.

Анатолій Вітів

Анатолій Вітів – людина, яка на Волині відповідальна за роботу все того ж "свободівського" механізму. Колишній народний депутат України має значний вплив на формування політичної ситуації в області. І поки "Свободу" будуть обирати, а Анатолій Миколайович залишатиметься в процесі, на думку Вітіва завжди будуть зважати. А хто не буде – відчує на собі весь гнів "свободівської" армії, яка, передусім буде нападати за допомогою соціальної мережі "Facebook".

Олександр Пиза

Чинний депутат Горохівської міської ради, керівник міського осередку "БПП "Солідарність" Олександр Пиза працює помічником у народного депутата України Сергія Мартиняка. До цього він заробляв гроші закордоном та керував волинською філією "Кредобанку". Завдяки своєму почуттю гумору та дотепним дописам він постійно знаходить нових прихильників у "Фейсбуці"

Юлія Вусенко

Екс-секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко для багатьох стала політиком-несподіванкою. Постійні судові засідання, боротьба з "Укропом" та можливість незабаром стати депутаткою Верховної Ради – хештеги, за якими можна було б шукати інформацію про цю жінку. Цілком ймовірно, що наступного року її позиція серед "володарів Facebook" буде на початку списку.

Володимир Кучер

Почесну десятку рейтингу замикає екс-лідер "Радикальної партії Олега Ляшка" Володимир Кучер. У 2015 році, ставши депутатом Волинської обласної ради, він покинув партію Ляшка, чим наробив чимало галасу. Сам Ляшко публічно розкритикував Володимира у продажності й навіть говорив, що відкличе його мандат. Минуло два роки, Кучер став членом фракції "УКРОП" та продовжує займатися улюбленою справою.

Микола Яручик

Дотепного та щирого депутата Луцької міської ради Миколу Яручика часто називають зразковим обранцем громади. Його принципова позиція та хороші стосунки з усіма політичними групами дозволяють "під будь-яким дощем пробігати між крапель". Незважаючи на 11 місце в рейтингу, його активність у "Фейсбуці" – одна з найвищих серед усієї 20-ки.

Ігор Поліщук

Молодий та впевнений у собі депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук є одним з головних гравців у команді Ігоря Палиці. Ймовірний кандидат на посаду мера активно користується "Фейсбуком" для ведення політичної боротьби та звітування про свої досягнення.

Ірина Констанкевич

Програвши вибори до Верховної Ради у 2014 році Ігорю Лапіну, Ірина Констанкевич все ж здобула місце в парламенті. Відбулося це влітку 2016-го, коли лучанка беззаперечно перемогла у проміжному волевиявленні громадян. Екс-проректорка СНУ імені Лесі Українки зайняла вотчину покійного нардепа Ігоря Єремеєва та представляє інтереси жителів Волинського Полісся.

Володимир Бондар

14 місце у рейтингу займає заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України та депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар, якого сміливо можна зарахувати до когорти "олдскульних" політиків. За його плечима робота у міській раді, керування Волинською ОДА та каденція у сесійній залі Верховної Ради.

Роман Романюк

У 2010 році нинішній керівник Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк став депутатом Луцької міської ради, проте повернутися туди у 2015-му йому не вдалося. Після Революції Гідності йому довірили керувати обласним осередком "БПП "Солідарність", чим він займається до цього часу. Незважаючи на відсутність мандату, його публічна діяльність доволі активна, і все це відображається й на його сторінці у "Facebook".

Володимир Гунчик

Ще один представник "старої школи" – голова Волинської ОДА Володимир Гунчик – розташувався на 16 місці. Давній соратник Петра Порошенка та його вірний боєць особливим розвитком своєї сторінки у "Фейсбуці" не займається, проте, за інформацією з достовірних джерел, активно ним користується та вивчає інформацію, яка там "гуляє".

Костянтин Зінкевич

Костянтин Зінкевич – людина, яка стала політиком лише через Революцію Гідності. Член фракції "Самопоміч" у Волиньраді активно воює з мером Володимира-Волинського Петром Саганюком, "тролить" Ігоря Гузя та допомагає нардепу Єгору Соболєву боротися з "топ-корупцією" в Україні. Саме ці теми найчастіше й трансформовуються у його дописи на "Фейсбуці".

Олександр Омельчук

Олександр Омельчук – політик-початківець, який став депутатом Волиньради у 2015 році за списками "УКРОПу". Фактично все життя пропрацював у бізнесових структурах, а з 2009-го зайнявся власною підприємницькою діяльністю.

Петро Нестерук

Петро Нестерук – молодий та успішний бізнесмен, який у 2015 році вирішив спробувати себе політиці та отримав депутат Луцької міської ради. Разом зі швидким розвитком та зайняттям високих позицій у новій для себе сфері діяльності Нестерук нажив й чимало ворогів та проблем. Ставши керівником місцевого осередку "БПП "Солідарність" та лідером однойменної фракції у міській раді, політик потрапив під "артилерійський" обстріл від опонентів та навіть подав в суд за наклеп.

Валерій Бондарук

Замикає наш рейтинг успішний бізнесмен, керівник волинської "Батьківщини" та однойменної фракції у Луцькій міській раді Валерій Бондарук. Його фейсбук-сторінка така ж спокійна та стримана, як і політична діяльність. Його дописи фактично на 100% пов'язані з його депутатством та партією.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів